Ibiza Beach Guide (beta)

Cercar platges a Eivissa:

Informació turística www.illesbalears.es

S'Arenal Petit
Sant Joan de Labritja
Accés minusvàlids
Platja d'arena
S'Arenal Petit

S’Arenal Petit és al costat de la localitat de Portinatx, situat entre s’Arenal Gros -un passeig marítim uneix aquesta platja amb la seva germana menor- i Punta de sa Torre o des Marès.

Les puntes Galera i de sa Torre formen els flancs d’entrada a Cala Portinatx, a l’interior de la qual hi ha diverses caletes, sent la tercera d’aquestes cales la que ens ocupa. La zona externa de Cala Portinatx és un lloc excel·lent per realitzar esports de vela.

Aquesta cala envoltada d’establiments turístics té disposició de rada nana, talús d’arena de gra mig i fosca, amb alguns pins, pendent escassa (a 25 metres mar endins s’assoleix un metre de profunditat), fons sorrenc, menys en els marges on s’imposen les roques, orientació cap al nord-oest i amb predomini d’un vent molt fluix que bufa de terra a mar. A la seva part posterior queden les restes d’una densa pineda que va poblar aquesta lloc, així com la desembocadura d’un torrent, anteriors a la construcció d’establiments hotelers.

Aquestes peculiaritats morfològiques converteixen aquest tram de litoral en molt segur per als al·lots i les persones grans, així com per a la pràctica de busseig de superfície.
L’accés per carretera és senzill seguint atentament la senyalització viària. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament pels voltants. També s’hi pot arribar amb autobús: La parada més pròxima se’n troba a un quilòmetre de distància.

Les característiques descrites anteriorment hi expliquen l’afluència massiva de banyistes locals i turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Ibiza/Eivissa

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lloguers
Informació sobre el municipi Sant Joan de Labritja

El terme municipal de Sant Joan de Labritja, anteriorment Sant Joan Baptista, es troba al nord-oest d’Eivissa, acollint les agrupacions urbanes de caràcter rural, caracteritzades per les seves parròquies, de Sant Miquel de Balansat (el poble més gran i amb una zona turística important, Port de Sant Miquel), Sant Llorenç de Balàfia (posseeix les típiques cases pitiüses amb torres defensives d’origen àrab, considerades com monument nacional), Sant Vicenç de sa Cala (s’ha de visitar Cova de Cuieram, d’origen cartaginès i excavada a 200 metres d’altura), així com la localitat homònima (centre administratiu, la construcció de l’església va finalitzar l’any 1771 i té una zona turística important, Portinatx).

El paisatge penya-segat de les seves costes suposa un dels seus senyals d’identitat, així com les cales diminutes d’aigües cristal·lines que els penya-segats oculten. A aquest fet s’ha d’afegir el gran valor ecològic que tanca aquesta superfície de 119,7 quilòmetres quadrats, espècies vegetals poc comunes, plantes endèmiques i nidificació d’aus marines, sobretot en la zona litoral.

De cap manera no s’ha d’abandonar Sant Joan de Labritja sense que visitin algunes de les seves grans extensions de caràcter rural, en les quals encara es conserven cases pageses d’arquitectura tradicional i abunden els cultius en bancals i les oliveres centenàries.

Aquest territori, que allotja el menor nombre d’habitants d’Eivissa, es caracteritza per harmonitzar una activitat turística tranquil·la amb la cura, la bellesa, l’encant i la màgia de l’entorn natural i del medi ambient.
El municipi té un total de 18 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  76 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  70 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters