Ibiza Beach Guide (beta)

Cercar platges a Eivissa:

Informació turística www.illesbalears.es

Port de Portinatx
Cala d'es Portitxol, Portinatx
Sant Joan de Labritja
Platja d'arena
Port de Portinatx també coneguda com Cala d'es Portitxol, Portinatx

Port de Portinatx, Cala d’es Portitxol o Portinatx és al costat de la població homònima. Les puntes Galera i de sa Torre o des Marès formen els flancs d’entrada a Cala Portinatx, a l’interior dels quals hi ha diverses caletes, sent la primera d’aquestes cales la que ens ocupa, i la seva part externa és un excel·lent lloc per practicar esports de vela.
Aquesta platja molt abrigada és la part final d’un entrant de mar estret. Al seu marge esquerre ha crescut la urbanització Cas Mallorquí, un port esportiu i hotels, sobre un antic refugi de mariners.

El seu talús de dimensions reduïdes i orientat cap a l’est es compon per arena de gra mig torrada, pendent molt suau (als 40 metres de la vora es continua sense assolir els dos metres de profunditat). El vent fluix bufa habitualment de terra a mar.

Les condicions marines i subaquàtiques desaconsellen fondejar embarcacions al seu interior, ja que la profunditat disminueix ràpidament des de la seva entrada (entre quatre i sis metres) fins al litoral. Es recomana ancorar sobre el fons d’algues, arena i roca de la més espaiosa Cala Portinatx, on es registra una profunditat d’entre quatre i 15 metres.
L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament pels voltants. També s’hi pot arribar amb autobús, el qual s’atura davant la mateixa platja.

Les característiques descrites expliquen l’afluència massiva de banyistes locals i turistes a un dels nuclis de vacances més importants d’Eivissa.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Ibiza/Eivissa

 • Dutxes
 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
 • Zones de submarinisme o esportives
Informació sobre el municipi Sant Joan de Labritja

El terme municipal de Sant Joan de Labritja, anteriorment Sant Joan Baptista, es troba al nord-oest d’Eivissa, acollint les agrupacions urbanes de caràcter rural, caracteritzades per les seves parròquies, de Sant Miquel de Balansat (el poble més gran i amb una zona turística important, Port de Sant Miquel), Sant Llorenç de Balàfia (posseeix les típiques cases pitiüses amb torres defensives d’origen àrab, considerades com monument nacional), Sant Vicenç de sa Cala (s’ha de visitar Cova de Cuieram, d’origen cartaginès i excavada a 200 metres d’altura), així com la localitat homònima (centre administratiu, la construcció de l’església va finalitzar l’any 1771 i té una zona turística important, Portinatx).

El paisatge penya-segat de les seves costes suposa un dels seus senyals d’identitat, així com les cales diminutes d’aigües cristal·lines que els penya-segats oculten. A aquest fet s’ha d’afegir el gran valor ecològic que tanca aquesta superfície de 119,7 quilòmetres quadrats, espècies vegetals poc comunes, plantes endèmiques i nidificació d’aus marines, sobretot en la zona litoral.

De cap manera no s’ha d’abandonar Sant Joan de Labritja sense que visitin algunes de les seves grans extensions de caràcter rural, en les quals encara es conserven cases pageses d’arquitectura tradicional i abunden els cultius en bancals i les oliveres centenàries.

Aquest territori, que allotja el menor nombre d’habitants d’Eivissa, es caracteritza per harmonitzar una activitat turística tranquil·la amb la cura, la bellesa, l’encant i la màgia de l’entorn natural i del medi ambient.
El municipi té un total de 18 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  36 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  60 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters