Ibiza Beach Guide (beta)

Cercar platges a Eivissa:

Informació turística www.illesbalears.es

Punta sa Torre
Punta des Marès
Sant Joan de Labritja
Platja de roca
Punta sa Torre també coneguda com Punta des Marès

Punta de sa Torre o Punta donis Marès (45 metres sobre el nivell del mar) està vuit quilòmetres de Sant Joan de Labritja, situada entre Cala Portinatx i Badia de Cala Xarraca, així com sota la vigilància de Torre del Port de Portinatx (nou metres d’altura).
El terreny que acull l’atalaia és de propietat privada, encara que de passada lliure, es va projectar i va construir entre els anys 1756 i 1763, i la distància que li separa de la població de Portinatx (principal centre turístic de la zona d’es Amunts) ronda els dos quilòmetres, podent arribar-se a peu o amb bicicleta.

Aquest tram de costa es caracteritza per ser el litoral d’un sortint que ha donat lloc, per l’acció marina i eòlica, a un entrant de mar en forma de ve; per tenir unes dimensions reduïdes, un talús rocós, agrest i abrupte; així com per estar envoltat de penya-segats alts sense vegetació, oberta i exposada a l’embat del vent i de la mar.

Les seves condicions marítimes i subaquàtiques desaconsellen l’ancoratge d’embarcacions davant la seva costa. Es recomana realitzar aquesta maniobra a la pròxima i segura Cala Portinatx.

L’accés per carretera és senzill seguint atentament la senyalització viària i les desviacions. El darrer tram s’haurà de dur a terme caminat o en bicicleta i l’arribada a la vorera es farà a peu. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament pels voltants.
Les característiques descrites anteriorment hi expliquen una afluència baixa de banyistes locals i turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Ibiza/Eivissa


Informació sobre el municipi Sant Joan de Labritja

El terme municipal de Sant Joan de Labritja, anteriorment Sant Joan Baptista, es troba al nord-oest d’Eivissa, acollint les agrupacions urbanes de caràcter rural, caracteritzades per les seves parròquies, de Sant Miquel de Balansat (el poble més gran i amb una zona turística important, Port de Sant Miquel), Sant Llorenç de Balàfia (posseeix les típiques cases pitiüses amb torres defensives d’origen àrab, considerades com monument nacional), Sant Vicenç de sa Cala (s’ha de visitar Cova de Cuieram, d’origen cartaginès i excavada a 200 metres d’altura), així com la localitat homònima (centre administratiu, la construcció de l’església va finalitzar l’any 1771 i té una zona turística important, Portinatx).

El paisatge penya-segat de les seves costes suposa un dels seus senyals d’identitat, així com les cales diminutes d’aigües cristal·lines que els penya-segats oculten. A aquest fet s’ha d’afegir el gran valor ecològic que tanca aquesta superfície de 119,7 quilòmetres quadrats, espècies vegetals poc comunes, plantes endèmiques i nidificació d’aus marines, sobretot en la zona litoral.

De cap manera no s’ha d’abandonar Sant Joan de Labritja sense que visitin algunes de les seves grans extensions de caràcter rural, en les quals encara es conserven cases pageses d’arquitectura tradicional i abunden els cultius en bancals i les oliveres centenàries.

Aquest territori, que allotja el menor nombre d’habitants d’Eivissa, es caracteritza per harmonitzar una activitat turística tranquil·la amb la cura, la bellesa, l’encant i la màgia de l’entorn natural i del medi ambient.
El municipi té un total de 18 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters