Cala Xuclà
Cala Xuclà està a dos quilòmetres de Portinatx, situada entre Punta Excusi i Cala Xarraca, així com sota la mirada de Puig de sa Xarraca (231 metres d’altitud).
Les puntes de sa Torre i Xarraca formen els marges d’entrada a Badia de Cala Xarraca, a l’interior del qual hi ha diverses caletes, sent la primera d’aquestes cales la que ens ocupa.
Aquesta platja tranquil·la té dimensions reduïdes i és l’acabament d’un entrant de mar petit, estret i en forma de rectangle. Uns penya-segats de certa altura fan d’esculleres naturals i estan coronats per pinedes frondoses. El talús es compon d’arena blanca i de gra mig, i presenta pendent suau (a 25 metres de la vorera es comptabilitzen menys d’un metre i mig de profunditat).
Les seves característiques marines i subaquàtiques permeten fondejar embarcacions a la seva cantonada sud-est, sobre un fons de roques, a una profunditat que oscil·la entre els cinc i els vuit metres. El vent gairebé desapareix en aquesta màniga de mar. La bellesa del llit marí i la transparència de la seva aigua conviden la pràctica del busseig.
L’accés per carretera és senzill seguint atentament la senyalització viària i les desviacions. Els darrers dos hectòmetres del recorregut es faran per una pista amb un desnivell pronunciat. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament pels voltants. També s’hi pot arribar amb autobús. La parada més pròxima és just al costat d’aquesta platja.
Les característiques descrites anteriorment hi expliquen l’afluència baixa de banyistes turistes.
La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Ibiza/Eivissa
Informació sobre el municipi Sant Joan de Labritja
El terme municipal de Sant Joan de Labritja, anteriorment Sant Joan Baptista, es troba al nord-oest d’Eivissa, acollint les agrupacions urbanes de caràcter rural, caracteritzades per les seves parròquies, de Sant Miquel de Balansat (el poble més gran i amb una zona turística important, Port de Sant Miquel), Sant Llorenç de Balàfia (posseeix les típiques cases pitiüses amb torres defensives d’origen àrab, considerades com monument nacional), Sant Vicenç de sa Cala (s’ha de visitar Cova de Cuieram, d’origen cartaginès i excavada a 200 metres d’altura), així com la localitat homònima (centre administratiu, la construcció de l’església va finalitzar l’any 1771 i té una zona turística important, Portinatx).
El paisatge penya-segat de les seves costes suposa un dels seus senyals d’identitat, així com les cales diminutes d’aigües cristal·lines que els penya-segats oculten. A aquest fet s’ha d’afegir el gran valor ecològic que tanca aquesta superfície de 119,7 quilòmetres quadrats, espècies vegetals poc comunes, plantes endèmiques i nidificació d’aus marines, sobretot en la zona litoral.
De cap manera no s’ha d’abandonar Sant Joan de Labritja sense que visitin algunes de les seves grans extensions de caràcter rural, en les quals encara es conserven cases pageses d’arquitectura tradicional i abunden els cultius en bancals i les oliveres centenàries.
Aquest territori, que allotja el menor nombre d’habitants d’Eivissa, es caracteritza per harmonitzar una activitat turística tranquil·la amb la cura, la bellesa, l’encant i la màgia de l’entorn natural i del medi ambient.
El municipi té un total de
18
platges.
Principals dades tècniques
Longitud de la platja:
34 metres
Tipus d'accés:
Per a vianants
Per a vehicles
Per a vaixells
Amplada mitjana:
47 metres
Accés minusvàlid:
Sí
No
Grau d'ocupació:
Alt
Mitjà
Baix
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.