Ibiza Beach Guide (beta)

Cercar platges a Eivissa:

Informació turística www.illesbalears.es

S'illot d'en Rencli
Sant Joan de Labritja
Platja d'arena
S'illot d'en Rencli

S’Illot d’en Rencli està a tres quilòmetres de Portinatx, situada entre les cales Xuclà i Xarraca, així com sota la mirada de Puig de sa Xarraca (231 metres d’altitud). Aquesta platja rep el seu nom de l’illot homònim que es divisa des d’aquest racó costaner, amb un ric ecosistema submarí i un lloc excel·lent per practicar busseig.

Les puntes de sa Torre i Xarraca formen els marges d’entrada a Badia de Cala Xarraca, a l’interior del qual hi ha diverses caletes, sent la segona d’aquestes cales la que ens ocupa.

Aquest litoral es caracteritza per estar més obert a la cala i per tenir unes dimensions petites. El seu talús es compon d’arena daurada i de gra mig, envoltada de penya-segats rocosos, coronats amb garriga, i presenta una pendent escassa (a 20 metres de la vorera es comptabilitzen 1,5 metres de profunditat).

Les condicions marines i subaquàtiques són aptes per fondejar embarcacions sobre fons sorrenc a la seva part central i rocós als laterals, amb sondes d’entre dos i tres metres. Cal avisar al navegant que l’illot desprén restinga.

L’accés per carretera és senzill seguint atentament la senyalització viària i les desviacions. La darrera part del recorregut es farà per una pista de terra en bones condicions i amb un desnivell pronunciat. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament pels voltants. També s’hi pot arribar amb autobús. La parada més pròxima dista tres hectòmetres d’aquesta platja.

Les característiques descrites anteriorment hi expliquen l’afluència baixa de banyistes turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Ibiza/Eivissa

 • Lloguers
 • Escars
Informació sobre el municipi Sant Joan de Labritja

El terme municipal de Sant Joan de Labritja, anteriorment Sant Joan Baptista, es troba al nord-oest d’Eivissa, acollint les agrupacions urbanes de caràcter rural, caracteritzades per les seves parròquies, de Sant Miquel de Balansat (el poble més gran i amb una zona turística important, Port de Sant Miquel), Sant Llorenç de Balàfia (posseeix les típiques cases pitiüses amb torres defensives d’origen àrab, considerades com monument nacional), Sant Vicenç de sa Cala (s’ha de visitar Cova de Cuieram, d’origen cartaginès i excavada a 200 metres d’altura), així com la localitat homònima (centre administratiu, la construcció de l’església va finalitzar l’any 1771 i té una zona turística important, Portinatx).

El paisatge penya-segat de les seves costes suposa un dels seus senyals d’identitat, així com les cales diminutes d’aigües cristal·lines que els penya-segats oculten. A aquest fet s’ha d’afegir el gran valor ecològic que tanca aquesta superfície de 119,7 quilòmetres quadrats, espècies vegetals poc comunes, plantes endèmiques i nidificació d’aus marines, sobretot en la zona litoral.

De cap manera no s’ha d’abandonar Sant Joan de Labritja sense que visitin algunes de les seves grans extensions de caràcter rural, en les quals encara es conserven cases pageses d’arquitectura tradicional i abunden els cultius en bancals i les oliveres centenàries.

Aquest territori, que allotja el menor nombre d’habitants d’Eivissa, es caracteritza per harmonitzar una activitat turística tranquil·la amb la cura, la bellesa, l’encant i la màgia de l’entorn natural i del medi ambient.
El municipi té un total de 18 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  34 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  9 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters