Ibiza Beach Guide (beta)

Cercar platges a Eivissa:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Xarraca
Sant Joan de Labritja
Platja d'arena
Cala Xarraca

Cala Xarraca està a 3,6 quilòmetres de Portinatx, situada entre els illots des Rencli i de sa Mesquida, així com sota la mirada de Puig de sa Xarraca (231 metres d’altitud).
Les puntes de sa Torre i Xarraca formen els marges d’entrada a Badia de Cala Xarraca, a l’interior de la qual hi ha diverses caletes, sent la tercera d’aquestes cales la que ens ocupa.

Aquest litoral es caracteritza per tenir dimensions mitjanes; substrat de torrada arena de gra mig; penya-segats envoltant-lo, coronats amb pins, muntanya baixa i edificis residencials i turístics, així com amb excel·lents vistes; escull de perfil afilat localitzat a la zona central d’aquest entrant de mar en forma de rectangle; pendent molt elevada, excepte el voltant del penyal emergent de llit marí rocós; fons sorrenc davant la vorera i aigües cristal·lines.

Les condicions marines i subaquàtiques desaconsellen el fondeig d’embarcacions al seu interior. Si s’ancora, s’ha de parar atenció a les roques existents i es recomana fer-ho en el proper Illot de sa Mesquida, amb sondes de sis a vuit metres sobre llit d’algues, roca i arena.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària i les desviacions. Els darrers tres hectòmetres es faran per carretera asfaltada amb forts pendents i de traç corbat. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament pels voltants. També s’hi pot arribar amb autobús. La parada més pròxima dista tres hectòmetres d’aquesta platja.
Les característiques descrites hi expliquen l’afluència mitjana de banyistes turistes i locals.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Ibiza/Eivissa

 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Sant Joan de Labritja

El terme municipal de Sant Joan de Labritja, anteriorment Sant Joan Baptista, es troba al nord-oest d’Eivissa, acollint les agrupacions urbanes de caràcter rural, caracteritzades per les seves parròquies, de Sant Miquel de Balansat (el poble més gran i amb una zona turística important, Port de Sant Miquel), Sant Llorenç de Balàfia (posseeix les típiques cases pitiüses amb torres defensives d’origen àrab, considerades com monument nacional), Sant Vicenç de sa Cala (s’ha de visitar Cova de Cuieram, d’origen cartaginès i excavada a 200 metres d’altura), així com la localitat homònima (centre administratiu, la construcció de l’església va finalitzar l’any 1771 i té una zona turística important, Portinatx).

El paisatge penya-segat de les seves costes suposa un dels seus senyals d’identitat, així com les cales diminutes d’aigües cristal·lines que els penya-segats oculten. A aquest fet s’ha d’afegir el gran valor ecològic que tanca aquesta superfície de 119,7 quilòmetres quadrats, espècies vegetals poc comunes, plantes endèmiques i nidificació d’aus marines, sobretot en la zona litoral.

De cap manera no s’ha d’abandonar Sant Joan de Labritja sense que visitin algunes de les seves grans extensions de caràcter rural, en les quals encara es conserven cases pageses d’arquitectura tradicional i abunden els cultius en bancals i les oliveres centenàries.

Aquest territori, que allotja el menor nombre d’habitants d’Eivissa, es caracteritza per harmonitzar una activitat turística tranquil·la amb la cura, la bellesa, l’encant i la màgia de l’entorn natural i del medi ambient.
El municipi té un total de 18 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  76 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  70 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters