Ibiza Beach Guide (beta)

Cercar platges a Eivissa:

Informació turística www.illesbalears.es

Es Caló de s'Illa
Sant Joan de Labritja
Platja de còdols
Es Caló de s'Illa

Es Caló de s’Illa està a set quilòmetres de Sant Joan de Labritja, situada entre es Pas i Cova de s’Orenga, així com sota la mirada de Puig des Guixar (189 metres d’altitud)
Aquest entrant de mar en forma de rectangle, petit, aïllat i verge pertany al litoral de la zona nord d’Eivissa, conegut com es Amunts, la qual inclou l’àrea més accidentada i les muntanyes més elevades de Pitiüses. Aquests cims estan distribuïts de manera irregular al llarg d’aquest territori i donen lloc a valls extenses com Pla de Corona i Pla d’Albarca, que concentra les terres de cultius eivissenques més reconegudes.

Penya-segats d’una certa altura, coronats per pinedes, envolten aquest racó costaner. Des del seu litoral es divisen diversos penyals, s’Escull i sa Paella, així com l’illot Illa d’en Calder. Els aficionats a la pesca des de la costa i submarina, així com els enamorats del busseig de superfície o amb bombones d’oxigen tenen en alta estima a aquest talús. L’afluència de banyistes turistes hi és escassa.

L’accés per carretera és senzill fins als seus voltants seguint atentament la senyalització viària i les desviacions. L’últim tram es durà a terme per un camí de terra en males condicions i que no és fàcil de trobar-lo. Per aquesta raó, es recomana al visitant que aparqui el seu vehicle particular a uns 10 minuts de la platja. A continuació, haurà de seguir atentament les fletxes marcades amb espray blau directament al terra del sender.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Ibiza/Eivissa

 • Escars
Informació sobre el municipi Sant Joan de Labritja

El terme municipal de Sant Joan de Labritja, anteriorment Sant Joan Baptista, es troba al nord-oest d’Eivissa, acollint les agrupacions urbanes de caràcter rural, caracteritzades per les seves parròquies, de Sant Miquel de Balansat (el poble més gran i amb una zona turística important, Port de Sant Miquel), Sant Llorenç de Balàfia (posseeix les típiques cases pitiüses amb torres defensives d’origen àrab, considerades com monument nacional), Sant Vicenç de sa Cala (s’ha de visitar Cova de Cuieram, d’origen cartaginès i excavada a 200 metres d’altura), així com la localitat homònima (centre administratiu, la construcció de l’església va finalitzar l’any 1771 i té una zona turística important, Portinatx).

El paisatge penya-segat de les seves costes suposa un dels seus senyals d’identitat, així com les cales diminutes d’aigües cristal·lines que els penya-segats oculten. A aquest fet s’ha d’afegir el gran valor ecològic que tanca aquesta superfície de 119,7 quilòmetres quadrats, espècies vegetals poc comunes, plantes endèmiques i nidificació d’aus marines, sobretot en la zona litoral.

De cap manera no s’ha d’abandonar Sant Joan de Labritja sense que visitin algunes de les seves grans extensions de caràcter rural, en les quals encara es conserven cases pageses d’arquitectura tradicional i abunden els cultius en bancals i les oliveres centenàries.

Aquest territori, que allotja el menor nombre d’habitants d’Eivissa, es caracteritza per harmonitzar una activitat turística tranquil·la amb la cura, la bellesa, l’encant i la màgia de l’entorn natural i del medi ambient.
El municipi té un total de 18 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  52 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  30 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters