Ibiza Beach Guide (beta)

Cercar platges a Eivissa:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Benirràs
Port de Benirràs
Sant Joan de Labritja
Vigilància mitjana
Bandera blava
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Cala Benirràs també coneguda com Port de Benirràs

Cala o Port de Benirràs està a 7,5 quilòmetres de Sant Miquel de Balansat, situada entre les puntes de Cova de s’Orenga i Blanca, així com sota la mirada de Puig des Guixar (189 metres d’altitud).

Aquesta profunda màniga de mar verge en forma de rectangle finalitza en tocar terra ferma en un talús de dimensions mitjanes, arena torrada, escassa pendent, perfecta per als al·lots i per a les persones grans, així com envoltat per penya-segats coronats per una pineda frondosa. Les seves aigües són transparents.

Les condicions marines i subaquàtiques són aptes per fondejar embarcacions a l’estiu, ja que el vent de component est bufa amb una intensitat baixa. En canvi, aquest racó costaner es torna perillós com a calador amb corrents eòlics de l’oest i del nord-est. Aquest entrant de mar bell té un illot a la bocana, podent circumnavegar-se, mentre que al seu interior es registra una profunditat d’entre sis i 12 metres, sobre fons de sorra i algues.

Des de Cala Benirràs es pot realitzar una excursió pel camí que uneix aquesta platja amb el proper Port de Sant Miquel i que passa per Cova de Can Marçà, de gran bellesa espeleològica i utilitzada com a refugi pels contrabandistes.

L’accés per carretera és senzill seguint atentament la senyalització viària i les desviacions. La darrera part del recorregut es farà per una carretera asfaltada i amb un desnivell pronunciat. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament pels voltants.

Les característiques descrites anteriorment hi expliquen l’afluència massiva de banyistes locals i turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Ibiza/Eivissa

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lloguers
 • Escars
 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Sant Joan de Labritja

El terme municipal de Sant Joan de Labritja, anteriorment Sant Joan Baptista, es troba al nord-oest d’Eivissa, acollint les agrupacions urbanes de caràcter rural, caracteritzades per les seves parròquies, de Sant Miquel de Balansat (el poble més gran i amb una zona turística important, Port de Sant Miquel), Sant Llorenç de Balàfia (posseeix les típiques cases pitiüses amb torres defensives d’origen àrab, considerades com monument nacional), Sant Vicenç de sa Cala (s’ha de visitar Cova de Cuieram, d’origen cartaginès i excavada a 200 metres d’altura), així com la localitat homònima (centre administratiu, la construcció de l’església va finalitzar l’any 1771 i té una zona turística important, Portinatx).

El paisatge penya-segat de les seves costes suposa un dels seus senyals d’identitat, així com les cales diminutes d’aigües cristal·lines que els penya-segats oculten. A aquest fet s’ha d’afegir el gran valor ecològic que tanca aquesta superfície de 119,7 quilòmetres quadrats, espècies vegetals poc comunes, plantes endèmiques i nidificació d’aus marines, sobretot en la zona litoral.

De cap manera no s’ha d’abandonar Sant Joan de Labritja sense que visitin algunes de les seves grans extensions de caràcter rural, en les quals encara es conserven cases pageses d’arquitectura tradicional i abunden els cultius en bancals i les oliveres centenàries.

Aquest territori, que allotja el menor nombre d’habitants d’Eivissa, es caracteritza per harmonitzar una activitat turística tranquil·la amb la cura, la bellesa, l’encant i la màgia de l’entorn natural i del medi ambient.
El municipi té un total de 18 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  132 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  63 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters