Ibiza Beach Guide (beta)

Cercar platges a Eivissa:

Informació turística www.illesbalears.es

Port de Sant Miquel
Port de Balansat
Sant Joan de Labritja
Vigilància mitjana
Accés minusvàlids
Platja de roca
Port de Sant Miquel també coneguda com Port de Balansat

Port de Sant Miquel o de Balansat està a quatre quilòmetres de Sant Miquel de Balansat, situat entre les puntes Blanca-Illot Bernat i de sa Ferradura-Illa des Bosc, així com sota la vigilància de Torre des Molar o de Port de Balansat (97 metres sobre el nivell del mar, atalaia finalitzada de construir l’any 1756). Al seu marge dret, a 1,5 quilòmetres, es troba Cova de Can Marçà (es pot visitar aquesta formació geològica amb belles estalactites i terrasses calcàries, antany usada pels contrabandistes).

Aquest entrant de mar en forma de ve, bell i profund finalitza en tocar terra ferma a un talús de dimensions mitjanes, totalment urbanitzat per establiments turístics, arena blanca i de gra mig, de pendent acusada i envoltat de raiguers coronats per una pineda frondosa. Aquesta màniga de mar també allotja unes altres dues caletes, Caló des Moltons i es Pas de s’Illa des Bosc.

Les condicions marines i subaquàtiques són aptes per fondejar embarcacions. S’hi troba exposat a vents del nord-oest, nord i nord-est, però molt protegit de la resta de vents, i bufen de mar a terra amb una baixa intensitat. Els seus fons són sorrencs i irregulars, menys als marges que es tornen rocosos i amb algues.

L’accés per carretera és senzill seguint atentament la senyalització i les desviacions. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament pels voltants. També s’hi pot arribar usant el transport públic. La parada d’autobús més propera dista mig hectòmetre d’aquesta platja.

Les característiques descrites hi expliquen una afluència massiva de banyistes turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Ibiza/Eivissa

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lloguers
 • Escars
 • Quioscs/balnearis
 • Zones de submarinisme o esportives
Informació sobre el municipi Sant Joan de Labritja

El terme municipal de Sant Joan de Labritja, anteriorment Sant Joan Baptista, es troba al nord-oest d’Eivissa, acollint les agrupacions urbanes de caràcter rural, caracteritzades per les seves parròquies, de Sant Miquel de Balansat (el poble més gran i amb una zona turística important, Port de Sant Miquel), Sant Llorenç de Balàfia (posseeix les típiques cases pitiüses amb torres defensives d’origen àrab, considerades com monument nacional), Sant Vicenç de sa Cala (s’ha de visitar Cova de Cuieram, d’origen cartaginès i excavada a 200 metres d’altura), així com la localitat homònima (centre administratiu, la construcció de l’església va finalitzar l’any 1771 i té una zona turística important, Portinatx).

El paisatge penya-segat de les seves costes suposa un dels seus senyals d’identitat, així com les cales diminutes d’aigües cristal·lines que els penya-segats oculten. A aquest fet s’ha d’afegir el gran valor ecològic que tanca aquesta superfície de 119,7 quilòmetres quadrats, espècies vegetals poc comunes, plantes endèmiques i nidificació d’aus marines, sobretot en la zona litoral.

De cap manera no s’ha d’abandonar Sant Joan de Labritja sense que visitin algunes de les seves grans extensions de caràcter rural, en les quals encara es conserven cases pageses d’arquitectura tradicional i abunden els cultius en bancals i les oliveres centenàries.

Aquest territori, que allotja el menor nombre d’habitants d’Eivissa, es caracteritza per harmonitzar una activitat turística tranquil·la amb la cura, la bellesa, l’encant i la màgia de l’entorn natural i del medi ambient.
El municipi té un total de 18 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  124 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  95 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters