Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Carbó
Ciutadella
Platja de còdols
Cala Carbó

Cala Carbó està a 13 quilòmetres de Ciutadella i no està catalogada com a platja, situada entre Cap de Ferro i Punta Roja (existeixen esculls a les seves immediacions). Cap de Ferro està compost de vàries capes d’estrats. Els embats de les masses d’aire i dels corrents marins li han donat un aspecte paregut al cap d’un antic guerrer.

Aquest entrant de mar aïllat i verge es caracteritza per tenir forma de u, unes dimensions mitjanes, una vegetació escassa a les seves immediacions (està rodejada per els empits de color obscur dels turons de Bassa Verda), un talús de còdols, una exposició als vents del nord, sud-oest, nord-oest, brisa lleugera, una mar tranquil·la, així com una pendent normal.

Les condicions marines i subaquàtiques desaconsellen el fondeig d’embarcacions en front de la seva vorera. El lloc mès bo es troba a la propera cala grossa de Fontanelles. Aquesta rada es troba resguardada dels vents del segon i tercer quadrant, i presenta bastant de profunditat per calar. Tot i així, es recomana que a la costa nord de Menorca sols es navegui els dies de mar calmada, ja que és difícil trobar refugis segurs contra el vent fort que assota habitualment aquest litoral.

Encara que es pot arribar a peu, la forma més senzilla és amb barca.
L'’accés per carretera es fa seguint la senyalització viària i els desviaments fins a la propera Cala Algaiarens. En aquesta platja, Àrea Natural d’Especial Interès, s’'haurà d’abonar un peatge per estacionar el vehicle particular. Des d’aquí s’hauran de recòrrer a peu 1,5 quilòmetres fins arribar a Cala Carbó.

Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Ciutadella
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Menorca

Informació sobre el municipi Ciutadella

El terme municipal de Ciutadella de Menorca, es troba a l’extrem oest d’aquesta illa, ressaltant en importància per la seva població, pel seu port pintoresc i per esser seu episcopal.

El seu topònim s’instaurà amb la conquesta de Menorca per part del rei cristià Alfons III d’Aragó l’any 1287. Etimolàgicament, Ciutadella prové del llatí civitatella ("ciutadella"), diminutiu de civitas ("ciutat"). Els pobladors anteriors la denominaren Jamma, Iamo, Iamona, Municipium Flavium Iamontarum o medina Minurka.

L’organitzador dels aspectes més importants de la vida menorquina va esser el rei Jaume II de Mallorca. A partir de l’any 1301 va establir els sistemes de defensa (cavalleries) i parroquial (unió) o la circulació monetària. Els segles XVI i XVII es varen significar per les sagnants incursions pirates turques. Va regentar la capitalitat fins l’ocupació anglesa (1708) que la va traslladar a Maó l’any 1722.

El segle XIX suposa el seu despertar demogràfic, econòmic i cultural, mentre que, des de el segle XX fins avui dia, el turisme ha passat a ser la principal font d’ingressos, tot i que les tradicionals manufactures de calçat i bijuteria segueixen essent generadores de benestar.

La seva riquesa cultural es coneixerà participant a les seves festes patronals, Sant Joan (el dies 23 i 24 de juny), conegudes internacionalment pels jocs del seus cavallers i cavalls, i visitant el seu centre històric; els carrers estrets i edificis singulars conserven l’encant de les civilitzacions diverses que han poblat Ciutadella, les seves restes prehistòriques, així com les seves torres de defensa, entre d’altres llocs d’interès.
El municipi té un total de 24 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  220 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  55 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters