Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Platja des Tancats
Ciutadella
Vigilància mitjana
Previsió d'onatge
Platja d'arena
Platja des Tancats

Platja des Tancats està a 11 quilòmetres de Ciutadella, situada entre Platja des Bot i Punta ses Fontanelles. Les platges de es Bot i es Tancats conformen Cala Algaiarens.
Aquesta costa forma part de l’impressionant paisatge muntanyós de la Vall (3.125 hectàrees), acollint la Falconera (turó de 207 metres d’altitud), boscs frondosos de pins, garriga, terres de cultiu, llacunes, sistemes dunars, penya-segats espectaculars i platges verges.

Aquest tram costaner i interior de Tramuntana de Menorca està catalogada com a Zona d’Especial Protecció per a les Aus per l’Unió Europea i Àrea Natural d’Especial Interès pel Parlament de les Illes Balears.

Aquest entrant de mar aïllat es caracteritza per tenir forma rectangular, unes dimensions grosses, vegetació a les seves immediacions, un talús d’arena, una exposició als vents de component nord-est, nord, nord-oest, una brisa lleugera, una mar tranquil·la, una pendent normal i una afluència alta de banyistes locals.

Les condicions marines i subaquàtiques són òptimes per al fondeig d’embarcacions, sempre que s’evitin els rompents perillosos localitzats en front de la vorera. Aquesta rada es troba resguardada dels vents del segon i tercer quadrant, i presenta bastant de profunditat per calar. Tot i així, es recomana que a la costa nord de Menorca sols es navegui els dies de mar en calma, ja que és difícil trobar refugis segurs contra el vent que assota habitualment aquest litoral.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària i desviaments. S’abonarà peatge per estacionar el vehicle particular pels voltants.

Se la spiaggia è sorvegliata, dovrete attenervi alle istruzioni dei bagnini e rispettare la segnalazione mediante bandiere. Bandiera rossa: divieto di balneazione per condizioni pericolose. Bandiera gialla: precauzione pur se la balneazione è consentita. Bandiera verde: balneazione consentita. Bandiera arancione: bagnino assente.
Se la spiaggia non dispone di un servizio di sorveglianza oppure se esso non fosse operativo, usate la massima prudenza e godetevi la spiaggia senza correre pericoli inutili.
Per ragioni di sicurezza e di igiene, le ordinanze comunali vietano la presenza di animali domestici in spiaggia.

Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Ciutadella
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Menorca

 • Lavabos
 • Servei de Socors
 • Paperera
Informació sobre el municipi Ciutadella

El terme municipal de Ciutadella de Menorca, es troba a l’extrem oest d’aquesta illa, ressaltant en importància per la seva població, pel seu port pintoresc i per esser seu episcopal.

El seu topònim s’instaurà amb la conquesta de Menorca per part del rei cristià Alfons III d’Aragó l’any 1287. Etimolàgicament, Ciutadella prové del llatí civitatella ("ciutadella"), diminutiu de civitas ("ciutat"). Els pobladors anteriors la denominaren Jamma, Iamo, Iamona, Municipium Flavium Iamontarum o medina Minurka.

L’organitzador dels aspectes més importants de la vida menorquina va esser el rei Jaume II de Mallorca. A partir de l’any 1301 va establir els sistemes de defensa (cavalleries) i parroquial (unió) o la circulació monetària. Els segles XVI i XVII es varen significar per les sagnants incursions pirates turques. Va regentar la capitalitat fins l’ocupació anglesa (1708) que la va traslladar a Maó l’any 1722.

El segle XIX suposa el seu despertar demogràfic, econòmic i cultural, mentre que, des de el segle XX fins avui dia, el turisme ha passat a ser la principal font d’ingressos, tot i que les tradicionals manufactures de calçat i bijuteria segueixen essent generadores de benestar.

La seva riquesa cultural es coneixerà participant a les seves festes patronals, Sant Joan (el dies 23 i 24 de juny), conegudes internacionalment pels jocs del seus cavallers i cavalls, i visitant el seu centre històric; els carrers estrets i edificis singulars conserven l’encant de les civilitzacions diverses que han poblat Ciutadella, les seves restes prehistòriques, així com les seves torres de defensa, entre d’altres llocs d’interès.
El municipi té un total de 24 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  440 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  40 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters