Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cales Morts
Cala en Morts
Ciutadella
Platja de còdols
Cales Morts també coneguda com Cala en Morts

Cales Morts o Cala en Morts està a nou quilòmetres de Ciutadella, situada entre les puntes de Cala Morts i d’es Single. No està catalogada com a platja per la qual cosa no té vigilància, serveis ni balises.

Aquest racó costaner i la seva veïnada Cala Pous són les úniques cales localitzades en les immediacions de Punta Nati. Els penya-segats abruptes i agrests que els custodien les fan quasi inaccessibles. Aquest fet explica que aquest tram de litoral registri una afluència baixa de banyistes turistes.

Aquest entrant de mar aïllat i verge es caracteritza per tenir forma de u, una línia de costa retallada i irregular, un talús de còdols i roques, absència de vegetació pels voltants, una exposició als vents de component nord-est, nord, nord-oest, una brisa lleugera, un aigua tranquil·la i una pendent suau.

Les condicions marines i subaquàtiques són aptes per al fondeig d’embarcacions i la pràctica de busseig amb botelles. Aquesta màniga de mar presenta bastant de fons i un penyal a la part occidental de la seva bocana. Tot i així, es recomana que la costa nord de Menorca tan sols es navegui els dies de mar en calma, ja que és difícil trobar refugis segurs contra el vent fort que assota habitualment aquest litoral.

A les proximitats d’aquest racó costaner es troba Punta Nati, la qual alberga el far homònim (de 13 metres d’altura i a 42 sobre el nivell de la mar). Aquest faralló és el sortint nord-occidental de Menorca i aquí doblega la costa cap al sud-oest, seguint en aquesta direcció fins a Cap Bajolí (a 2,7 milles de distància).
Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Ciutadella
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Menorca

Informació sobre el municipi Ciutadella

El terme municipal de Ciutadella de Menorca, es troba a l’extrem oest d’aquesta illa, ressaltant en importància per la seva població, pel seu port pintoresc i per esser seu episcopal.

El seu topònim s’instaurà amb la conquesta de Menorca per part del rei cristià Alfons III d’Aragó l’any 1287. Etimolàgicament, Ciutadella prové del llatí civitatella ("ciutadella"), diminutiu de civitas ("ciutat"). Els pobladors anteriors la denominaren Jamma, Iamo, Iamona, Municipium Flavium Iamontarum o medina Minurka.

L’organitzador dels aspectes més importants de la vida menorquina va esser el rei Jaume II de Mallorca. A partir de l’any 1301 va establir els sistemes de defensa (cavalleries) i parroquial (unió) o la circulació monetària. Els segles XVI i XVII es varen significar per les sagnants incursions pirates turques. Va regentar la capitalitat fins l’ocupació anglesa (1708) que la va traslladar a Maó l’any 1722.

El segle XIX suposa el seu despertar demogràfic, econòmic i cultural, mentre que, des de el segle XX fins avui dia, el turisme ha passat a ser la principal font d’ingressos, tot i que les tradicionals manufactures de calçat i bijuteria segueixen essent generadores de benestar.

La seva riquesa cultural es coneixerà participant a les seves festes patronals, Sant Joan (el dies 23 i 24 de juny), conegudes internacionalment pels jocs del seus cavallers i cavalls, i visitant el seu centre històric; els carrers estrets i edificis singulars conserven l’encant de les civilitzacions diverses que han poblat Ciutadella, les seves restes prehistòriques, així com les seves torres de defensa, entre d’altres llocs d’interès.
El municipi té un total de 24 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  9 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  18 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters