Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala en Brut
Ciutadella
Platja de roca
Cala en Brut

Cala en Brut està a sis quilòmetres de Ciutadella, situada entre Cala en Forcat i Clot d’en Barcelò, així com al costat de la urbanització Torre del Ram i pròxim als nuclis residencials Cala en Blanes i Los Delfines.

El tram de litoral comprès entre Cap de Banyos i Port de Ciutadella, inclou també Cala en Blanes, agafa una orientació est, sud-est i suposa 1,5 milles de frontó baix i espadat.
Aquesta mániga de mar es caracteritza per tenir forma de ve (estreta i allargada), unes dimensions reduïdes, una afluència alta de banyistes locals joves, un talús sense arena, encara que a les roques, que l’envolten, s’han creat solàriums artificials amb escales per entrar a la seva aigua tranquil·la. Presenta absència de vegetació, una orientació sud-est, sud, sud-oest i brisa lleugera.

Les condicions marines i subaquàtiques desaconsellen el fondeig d’embarcacions sobre el seu fons d’arena, pedres i roques. En canvi, el tram de litoral comprès entre les cales en Forcat, en Brut i Clot d’en Barceló és un àrea submarina excel·lent per a la pràctica del busseig. Es seu principal atractiu per als submarinistes és Pont d’en Gil i sa Cigonya, fins i tot formen un pont natural que permet el pas de barques petites.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària i els desviaments. El vehicle particular es podrà estacionar de manera gratuïta pels voltants. També es pot arribar fins a Cala en Brut mitjançant l’ús del transport públic.
Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Ciutadella
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Menorca

 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Ciutadella

El terme municipal de Ciutadella de Menorca, es troba a l’extrem oest d’aquesta illa, ressaltant en importància per la seva població, pel seu port pintoresc i per esser seu episcopal.

El seu topònim s’instaurà amb la conquesta de Menorca per part del rei cristià Alfons III d’Aragó l’any 1287. Etimolàgicament, Ciutadella prové del llatí civitatella ("ciutadella"), diminutiu de civitas ("ciutat"). Els pobladors anteriors la denominaren Jamma, Iamo, Iamona, Municipium Flavium Iamontarum o medina Minurka.

L’organitzador dels aspectes més importants de la vida menorquina va esser el rei Jaume II de Mallorca. A partir de l’any 1301 va establir els sistemes de defensa (cavalleries) i parroquial (unió) o la circulació monetària. Els segles XVI i XVII es varen significar per les sagnants incursions pirates turques. Va regentar la capitalitat fins l’ocupació anglesa (1708) que la va traslladar a Maó l’any 1722.

El segle XIX suposa el seu despertar demogràfic, econòmic i cultural, mentre que, des de el segle XX fins avui dia, el turisme ha passat a ser la principal font d’ingressos, tot i que les tradicionals manufactures de calçat i bijuteria segueixen essent generadores de benestar.

La seva riquesa cultural es coneixerà participant a les seves festes patronals, Sant Joan (el dies 23 i 24 de juny), conegudes internacionalment pels jocs del seus cavallers i cavalls, i visitant el seu centre històric; els carrers estrets i edificis singulars conserven l’encant de les civilitzacions diverses que han poblat Ciutadella, les seves restes prehistòriques, així com les seves torres de defensa, entre d’altres llocs d’interès.
El municipi té un total de 24 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  75 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  4 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters