Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala des Degollador
Ciutadella
Vigilància baixa
Platja d'arena
Cala des Degollador

Cala des Degollador o sa Platja Gran forma part del litoral urbà de Ciutadella, a 10 minuts caminant des de la plaça de l’Ajuntament, situada entre Port de Ciutadella (la segona instalació portuària en importància de Menorca, darrera l’infraestructura marítima del Port de Maó) i Punta des Gegant, així com flanquejada pel Castell de Sant Nicolau i la urbanització Son Oleo, i amb la localitat de Ciutadella, a molts pocs metres al sud, com a telò de fons.

Aquest entrant de mar es caracteritza per esser molt allargat (s’endinsa en terra ferma mig quilòmetre) i estret, així com per tenir unes dimensions reduïdes, un talús d’arena, un paseig marítim, una exposició a vents de component sud-oest, oest, una brisa lleugera, un aigua tranquil·la, una pendent suau i una afluència mitjana de banyistes locals (famílies) i turistes.

Les condicions marines i subaquàtiques són aptes per al fondeig d’embarcacions. La bocana d’aquesta màniga de mar té una amplària que oscil·la entre 50 y 80 metres i fons arenós, localitzat a gairabé set metres de profunditat, la qual disminueix gradualment fins a la vorera. A la zona central de l’entrada es troba l’Illot de sa Galera (30 metres de llarg i 10 d’ample). A la part dreta existeix un entrant petit, amb uns pocs metres d’arena, conegut com a sa Platja Petita.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària i els desviaments. El vehicle particular es pot estacionar gratuïtament pels voltants. També es pot arribar a peu des de la plaça de Europa de Ciutadella. El passeig pels seus carrers serà una delícia.
Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Ciutadella
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Menorca

 • Telèfons
Informació sobre el municipi Ciutadella

El terme municipal de Ciutadella de Menorca, es troba a l’extrem oest d’aquesta illa, ressaltant en importància per la seva població, pel seu port pintoresc i per esser seu episcopal.

El seu topònim s’instaurà amb la conquesta de Menorca per part del rei cristià Alfons III d’Aragó l’any 1287. Etimolàgicament, Ciutadella prové del llatí civitatella ("ciutadella"), diminutiu de civitas ("ciutat"). Els pobladors anteriors la denominaren Jamma, Iamo, Iamona, Municipium Flavium Iamontarum o medina Minurka.

L’organitzador dels aspectes més importants de la vida menorquina va esser el rei Jaume II de Mallorca. A partir de l’any 1301 va establir els sistemes de defensa (cavalleries) i parroquial (unió) o la circulació monetària. Els segles XVI i XVII es varen significar per les sagnants incursions pirates turques. Va regentar la capitalitat fins l’ocupació anglesa (1708) que la va traslladar a Maó l’any 1722.

El segle XIX suposa el seu despertar demogràfic, econòmic i cultural, mentre que, des de el segle XX fins avui dia, el turisme ha passat a ser la principal font d’ingressos, tot i que les tradicionals manufactures de calçat i bijuteria segueixen essent generadores de benestar.

La seva riquesa cultural es coneixerà participant a les seves festes patronals, Sant Joan (el dies 23 i 24 de juny), conegudes internacionalment pels jocs del seus cavallers i cavalls, i visitant el seu centre històric; els carrers estrets i edificis singulars conserven l’encant de les civilitzacions diverses que han poblat Ciutadella, les seves restes prehistòriques, així com les seves torres de defensa, entre d’altres llocs d’interès.
El municipi té un total de 24 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  30 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  35 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters