Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Caleta d'en Gorries
Sa Caleta
Ciutadella
Vigilància baixa
Platja d'arena
Caleta d'en Gorries també coneguda com Sa Caleta

Caleta d’en Gorries o sa Caleta està a dos quilòmetres de Ciutadella, situada entre Torre des Castellar (torre de vigilància costanera del segle XVIII i des de on es gaudirà d’unes excel·lents vistes panoràmiques) i Cala Santandria, així com pròxima a la urbanització Cala Santandria.

En concret, aquest racò costaner s’ha format al marge dret de la bocana de Cala Santandria (zona nord, nord-est), i el seu topònim "caleta" es refereix a la seva mida diminuta.

Aquest entrant de mar es caracteritza per tenir a les seves proximitats la presència de habitatges residencials, un talús d’arena, una costa abrupta, espadats de baixa altura coronats per vegetació, una exposició a vents de sud-oest, oest, una brisa lleugera, un aigua tranquil·la, neta i transparent, una pendent suau, així com una afluència alta de banyistes locals i turistes.

Les condicions marines i subaquàtiques aconsellen el fondeig de barques petites. Es recomana al navegant que fondegi a la veïnada Cala Santandria (dos hectòmetres d’amplària a la seva entrada i set de llàrgaria, així com localitzada a 3,5 milles marines de Cap d’Artrutx), la qual es troba al paire dels corrents eòlics de l’oest, encara que ben resguardada de la resta de masses d’aire, posseeix un llit marí arenós, manca de baixos perillosos i inclús es pot varar a prop de la vorera.

L’accés per carretera és senzill seguint les indicacions viàries i els desviaments. El vehicle particular es podrà estacionar de manera gratuïta pels voltants. També es pot arribar mitjançant l’ús del transport públic.
Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.
Aquesta platja ha rebut el certificat medioambiental 14001.
La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Ciutadella
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Menorca

 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Ciutadella

El terme municipal de Ciutadella de Menorca, es troba a l’extrem oest d’aquesta illa, ressaltant en importància per la seva població, pel seu port pintoresc i per esser seu episcopal.

El seu topònim s’instaurà amb la conquesta de Menorca per part del rei cristià Alfons III d’Aragó l’any 1287. Etimolàgicament, Ciutadella prové del llatí civitatella ("ciutadella"), diminutiu de civitas ("ciutat"). Els pobladors anteriors la denominaren Jamma, Iamo, Iamona, Municipium Flavium Iamontarum o medina Minurka.

L’organitzador dels aspectes més importants de la vida menorquina va esser el rei Jaume II de Mallorca. A partir de l’any 1301 va establir els sistemes de defensa (cavalleries) i parroquial (unió) o la circulació monetària. Els segles XVI i XVII es varen significar per les sagnants incursions pirates turques. Va regentar la capitalitat fins l’ocupació anglesa (1708) que la va traslladar a Maó l’any 1722.

El segle XIX suposa el seu despertar demogràfic, econòmic i cultural, mentre que, des de el segle XX fins avui dia, el turisme ha passat a ser la principal font d’ingressos, tot i que les tradicionals manufactures de calçat i bijuteria segueixen essent generadores de benestar.

La seva riquesa cultural es coneixerà participant a les seves festes patronals, Sant Joan (el dies 23 i 24 de juny), conegudes internacionalment pels jocs del seus cavallers i cavalls, i visitant el seu centre històric; els carrers estrets i edificis singulars conserven l’encant de les civilitzacions diverses que han poblat Ciutadella, les seves restes prehistòriques, així com les seves torres de defensa, entre d’altres llocs d’interès.
El municipi té un total de 24 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  60 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  15 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters