Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Blanca
Ciutadella
Vigilància mitjana
Platja d'arena
Cala Blanca

Cala Blanca està a cinc quilòmetres de Ciutadella, situada entre Cala Santandria, essent més oberta i espaiosa que aquesta, i s’Aigo Dolça, així com devora la urbanització homònima. El seu topònim descriu el color del seu substrat.

Aquest entrant de mar es caracteritza per tenir forma de u, unes dimensions diminutes, un talús d’arena flanquejada per espadats rocosos de baixa altura, coronats per habitatges turístics i residencials, una part posterior ocupada per uns sistema dunar petit i establiments turístics, uns reduïts encara que frondosos pinars a les seves immediacions, una exposició a vents de component oest, una brisa lleugera, un aigua tranquil·la, una pendent suau, així com una afluéncia alta de banyistes locals i turistes.
Les condicions marines i subaquàtiques són aptes per el d’fondeig d’embarcacions petites. Aquest tram de litoral es troba a 2,5 milles marines de Cap d’Artrutx. Devora el marge esquerre de la bocana existeix un illot anomenat Illot de Cala Blanca.

Les immediacions de Cala Blanca són molt riques en jaciments geològics i restes arqueològiques. Destaquen les coves de Perella, unes grutes amb estalactites, estalagmites i un llac interior, així com els vestigis d’una naveta de habitació, datada entre el 2000 i 1200 a.C., hàbitat típic entre pretalaiòtic i talaiòtic inicial a Menorca occidental. Aquests vestigis no es poden visitar.

L’accés per carretera és senzill seguint les indicacions viàries i desviaments. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament pels voltants. També es pot arribar en transport públic. La parada de l’autobús es troba a prop d’aquest racó costaner.

Se la spiaggia è sorvegliata, dovrete attenervi alle istruzioni dei bagnini e rispettare la segnalazione mediante bandiere. Bandiera rossa: divieto di balneazione per condizioni pericolose. Bandiera gialla: precauzione pur se la balneazione è consentita. Bandiera verde: balneazione consentita. Bandiera arancione: bagnino assente.
Se la spiaggia non dispone di un servizio di sorveglianza oppure se esso non fosse operativo, usate la massima prudenza e godetevi la spiaggia senza correre pericoli inutili.
Per ragioni di sicurezza e di igiene, le ordinanze comunali vietano la presenza di animali domestici in spiaggia
Aquesta platja ha rebut el certificat medioambiental 14001.
La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Ciutadella
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Menorca

 • Telèfons
 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Ciutadella

El terme municipal de Ciutadella de Menorca, es troba a l’extrem oest d’aquesta illa, ressaltant en importància per la seva població, pel seu port pintoresc i per esser seu episcopal.

El seu topònim s’instaurà amb la conquesta de Menorca per part del rei cristià Alfons III d’Aragó l’any 1287. Etimolàgicament, Ciutadella prové del llatí civitatella ("ciutadella"), diminutiu de civitas ("ciutat"). Els pobladors anteriors la denominaren Jamma, Iamo, Iamona, Municipium Flavium Iamontarum o medina Minurka.

L’organitzador dels aspectes més importants de la vida menorquina va esser el rei Jaume II de Mallorca. A partir de l’any 1301 va establir els sistemes de defensa (cavalleries) i parroquial (unió) o la circulació monetària. Els segles XVI i XVII es varen significar per les sagnants incursions pirates turques. Va regentar la capitalitat fins l’ocupació anglesa (1708) que la va traslladar a Maó l’any 1722.

El segle XIX suposa el seu despertar demogràfic, econòmic i cultural, mentre que, des de el segle XX fins avui dia, el turisme ha passat a ser la principal font d’ingressos, tot i que les tradicionals manufactures de calçat i bijuteria segueixen essent generadores de benestar.

La seva riquesa cultural es coneixerà participant a les seves festes patronals, Sant Joan (el dies 23 i 24 de juny), conegudes internacionalment pels jocs del seus cavallers i cavalls, i visitant el seu centre històric; els carrers estrets i edificis singulars conserven l’encant de les civilitzacions diverses que han poblat Ciutadella, les seves restes prehistòriques, així com les seves torres de defensa, entre d’altres llocs d’interès.
El municipi té un total de 24 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  40 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  150 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters