Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala en Bosch
Cala'n Bosch
Ciutadella
Vigilància mitjana
Platja d'arena
Cala en Bosch també coneguda com Cala'n Bosch

Cala’n Bosch o Cala en Bosch està a 12 quilòmetres de Ciutadella, situada entre Marina de Cala en Bosch i Punta de sa Guarda, així com junt a les urbanitzacions Cap d’Artrutx i Son Xoriguer. Aquesta platja és la primera que trobarà el visitant a la costa sud menorquina, venint de l’oest i pròxima a Cap d’Artrutx (des d’aquí, en dies clars es pot intuir la costa de Mallorca).

Aquest entrant de mar es caracteritza per tenir forma de u, talús de blanca arena fina, marges agrests, abruptes, de penya-segats de baixa altura coronats d’establiments turístics, exposició a vents de l’est, sud-est, sud, sud-oest, oest, brisa lleugera, aigua tranquil·la, pendent suau, afluència alta de banyistes locals i turistes, així com per esser un dels trams costaners més grans de les cales urbanitzades de Ciutadella.

Les condicions marines i subaquàtiques són aptes per fondejar embarcacions amb condicions meteorològiques estables, ja que aquesta platja és molt oberta. Existeix una zona balisada de 1,5 milles marines en les que està prohibit ancorar i arrossegar. Aquí té lloc la unió de l’estès elèctric submarí entre Menorca i Mallorca. Al seu flanc dret existeix una entrada allargada i estreta que condueix a una llacuna interior, reconvertida en el port esportiu Marina de Cala en Bosc. Els vaixells grossos veuran rebutjada la seva entrada a aquesta instal·lació marítima perque un pont que travessa aquesta màniga li ho impedirà.

L’accés per carretera és senzill seguint les indicacions viàries i els desviaments. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament pels voltants. També es por arribar en transport públic.

Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.
Aquesta platja ha rebut el certificat medioambiental 14001.
La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Ciutadella
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Menorca

 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Servei de Socors
 • Paperera
 • Restaurant
 • Zona d'esports nàutics
Informació sobre el municipi Ciutadella

El terme municipal de Ciutadella de Menorca, es troba a l’extrem oest d’aquesta illa, ressaltant en importància per la seva població, pel seu port pintoresc i per esser seu episcopal.

El seu topònim s’instaurà amb la conquesta de Menorca per part del rei cristià Alfons III d’Aragó l’any 1287. Etimolàgicament, Ciutadella prové del llatí civitatella ("ciutadella"), diminutiu de civitas ("ciutat"). Els pobladors anteriors la denominaren Jamma, Iamo, Iamona, Municipium Flavium Iamontarum o medina Minurka.

L’organitzador dels aspectes més importants de la vida menorquina va esser el rei Jaume II de Mallorca. A partir de l’any 1301 va establir els sistemes de defensa (cavalleries) i parroquial (unió) o la circulació monetària. Els segles XVI i XVII es varen significar per les sagnants incursions pirates turques. Va regentar la capitalitat fins l’ocupació anglesa (1708) que la va traslladar a Maó l’any 1722.

El segle XIX suposa el seu despertar demogràfic, econòmic i cultural, mentre que, des de el segle XX fins avui dia, el turisme ha passat a ser la principal font d’ingressos, tot i que les tradicionals manufactures de calçat i bijuteria segueixen essent generadores de benestar.

La seva riquesa cultural es coneixerà participant a les seves festes patronals, Sant Joan (el dies 23 i 24 de juny), conegudes internacionalment pels jocs del seus cavallers i cavalls, i visitant el seu centre històric; els carrers estrets i edificis singulars conserven l’encant de les civilitzacions diverses que han poblat Ciutadella, les seves restes prehistòriques, així com les seves torres de defensa, entre d’altres llocs d’interès.
El municipi té un total de 24 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  80 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  80 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters