Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Platja de Son Xoriguer
Ciutadella
Vigilància mitjana
Previsió d'onatge
Platja d'arena
Platja de Son Xoriguer

Platja de Son Xoriguer està a 12 quilòmetres de Ciutadella, situada entre les puntes de sa Guarda i Titina, així com devora la urbanització homònima i molt a prop del nucli residencial Cala en Bosc. Aquestes dues zones urbanes contribueixen enormement a que Ciutadella sigui el municipi menorquí amb major aportació econòmica de l’activitat turística, ja que concentra més de la meitat de les places hoteleres de l’illa.

Aquest entrant de mar es caracteritza per tenir forma de copinya; unes dimensions mitjanes; un talús d’arena, el qual es concentra en menys de la seva meitat esquerra, estant la resta de la platja ocupada per roques; una exposició als vents de component sud, sud-oest, oest; una brisa lleugera; un aigua tranquil·la; una pendent suau; alguns esculls emergents devora la vorera; fons d’arena i algues, així com una afluència alta de banyistes turistes i locals, sobre tot, famílies.

Hi ha que fer notar al navegant, que vulgui fondejar en aquesta rada, que a la part externa de la bocana trobarà uns esculls coneguts amb el nom de na Cap de Porc.
A les proximitats d’aquesta cala es troba Cap d’Artrutx, l’extrem més sud-occidental de Menorca i el punt més proper a Mallorca, alberga un far, elevat 45 metres sobre el nivell de la mar i amb 19 milles d’abast.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària i els desviaments. El vehicle particular es pot estacionar de manera gratuïta pels voltants. Tambè es pot arribar mitjançant l’ús del transport públic.

Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.
Aquesta platja ha rebut el certificat medioambiental 14001.
La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Ciutadella
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Menorca

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Paperera
 • Zona d'esports nàutics
Informació sobre el municipi Ciutadella

El terme municipal de Ciutadella de Menorca, es troba a l’extrem oest d’aquesta illa, ressaltant en importància per la seva població, pel seu port pintoresc i per esser seu episcopal.

El seu topònim s’instaurà amb la conquesta de Menorca per part del rei cristià Alfons III d’Aragó l’any 1287. Etimolàgicament, Ciutadella prové del llatí civitatella ("ciutadella"), diminutiu de civitas ("ciutat"). Els pobladors anteriors la denominaren Jamma, Iamo, Iamona, Municipium Flavium Iamontarum o medina Minurka.

L’organitzador dels aspectes més importants de la vida menorquina va esser el rei Jaume II de Mallorca. A partir de l’any 1301 va establir els sistemes de defensa (cavalleries) i parroquial (unió) o la circulació monetària. Els segles XVI i XVII es varen significar per les sagnants incursions pirates turques. Va regentar la capitalitat fins l’ocupació anglesa (1708) que la va traslladar a Maó l’any 1722.

El segle XIX suposa el seu despertar demogràfic, econòmic i cultural, mentre que, des de el segle XX fins avui dia, el turisme ha passat a ser la principal font d’ingressos, tot i que les tradicionals manufactures de calçat i bijuteria segueixen essent generadores de benestar.

La seva riquesa cultural es coneixerà participant a les seves festes patronals, Sant Joan (el dies 23 i 24 de juny), conegudes internacionalment pels jocs del seus cavallers i cavalls, i visitant el seu centre històric; els carrers estrets i edificis singulars conserven l’encant de les civilitzacions diverses que han poblat Ciutadella, les seves restes prehistòriques, així com les seves torres de defensa, entre d’altres llocs d’interès.
El municipi té un total de 24 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  130 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  25 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters