Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Platja de Son Saura
Ciutadella
Vigilància mitjana
Platja d'arena
Platja de Son Saura

Platja de Son Saura Bellavista o Platja de Llevant de Son Saura està a 12 quilòmetres de Ciutadella, situada entre Platja d’es Banyuls i Punta des Goverandor, així com sota la mirada de Talaia d’Artrutx (62 metres d’altitud, a 350 metres de distància de la mar i construïda en el segle XVI).

Aquest racó costaner resulta d’un entrant de mar que quan toca terra dóna lloc a dues platges, una orientada cap a l’oest, Platja d’es Banyuls, i l’altra cap a l’est, Arenal de Son Saura, separades per un sortint rocós en forma de falca.

Aquest tram de litoral aïllat i verge es caracteritza per tenir dimensions grans, talús de fina arena blanca, sistema dunar a la seva part posterior, pinar frondós que arriba fins a primera línia de mar, fons d’arena i alga, exposició a vents del sud, sud-oest, oest, pendent suau i afluència baixa de banyistes.

Les condicions marines i subaquàtiques desaconsellen fondejar embarcacions per estar molt oberta a la mar i desabrigada contra els corrents eòlics del tercer quadrant. Si es desitja calar, es recomana realitzar-ho a la zona oriental, la més protegida. En el marge esquerre, a prop de la bocana natural, hi ha un baix d’esculls Lloses del Governador.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària i parant esment als desviaments a la part final del recorregut, ja que és molt fàcil perdre’s pels estrets camins rurals que condueixen fins a aquest arenal. El vehicle particular es podrà estacionar als voltants de manera gratuïta.

Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Ciutadella
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Menorca

 • Lavabos
 • Servei de Socors
 • Paperera
Informació sobre el municipi Ciutadella

El terme municipal de Ciutadella de Menorca, es troba a l’extrem oest d’aquesta illa, ressaltant en importància per la seva població, pel seu port pintoresc i per esser seu episcopal.

El seu topònim s’instaurà amb la conquesta de Menorca per part del rei cristià Alfons III d’Aragó l’any 1287. Etimolàgicament, Ciutadella prové del llatí civitatella ("ciutadella"), diminutiu de civitas ("ciutat"). Els pobladors anteriors la denominaren Jamma, Iamo, Iamona, Municipium Flavium Iamontarum o medina Minurka.

L’organitzador dels aspectes més importants de la vida menorquina va esser el rei Jaume II de Mallorca. A partir de l’any 1301 va establir els sistemes de defensa (cavalleries) i parroquial (unió) o la circulació monetària. Els segles XVI i XVII es varen significar per les sagnants incursions pirates turques. Va regentar la capitalitat fins l’ocupació anglesa (1708) que la va traslladar a Maó l’any 1722.

El segle XIX suposa el seu despertar demogràfic, econòmic i cultural, mentre que, des de el segle XX fins avui dia, el turisme ha passat a ser la principal font d’ingressos, tot i que les tradicionals manufactures de calçat i bijuteria segueixen essent generadores de benestar.

La seva riquesa cultural es coneixerà participant a les seves festes patronals, Sant Joan (el dies 23 i 24 de juny), conegudes internacionalment pels jocs del seus cavallers i cavalls, i visitant el seu centre històric; els carrers estrets i edificis singulars conserven l’encant de les civilitzacions diverses que han poblat Ciutadella, les seves restes prehistòriques, així com les seves torres de defensa, entre d’altres llocs d’interès.
El municipi té un total de 24 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  310 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  40 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters