Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala en Turqueta
Ciutadella
Vigilància mitjana
Platja d'arena
Cala en Turqueta

Cala en Turqueta està a 10 quilòmetres de Ciutadella, situada entre les puntes des Tambors i na Foradada, així com sota la mirada de Talaia d’Artrutx. El seu topònim es refereix a les incursions de pirates turcs.

Aquesta platja verge i aïllada és el resultat d’un entrant de mar que recorr 400 metres fins tocar terra ferma, donant lloc a aquesta cala paradisíaca, de dimensions mitjanes, flanquejada per alts empits espedats dels promontoris confrontants, coberts de pinars frondosos, formant part de Àrea Natural d’Especial Interès de la costa sud de Ciutadella. Aquest paisatge és típic del litoral meridional menorquí.

Aquest tram de costa té forma semicircular. Una llengua de roques baixes divideix el seu talús de fina arena blanca en dues meitats. Aquesta llosa s’interna uns metres a dins la mar. Altres de les seves atractives característiques són aigua cristal·lina i tranquil·la, pendent suau i exposició als vents del sud-est, sud, oest.

Les condicions marines i subaquàtiques són aptes per fondejar embarcacions amb eslora menor de 12 metres i dos metres de calat. Registra poca profunditat sobre el seu fons d’arena i el seu millor lloc per varar una nau, balisat, es troba al marge occidental.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament a un aparcament amb una capacitat per a 120 automòbils i que es troba situat a 850 metres de la platja (uns 15 minuts a peu). S’haurà de pagar per accedir i aparcar a prop de la platja. Tot i així, registra una afluència mitjana de banyistes locals i turistes.
Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Ciutadella
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Menorca

 • Lavabos
 • Paperera
 • Zona d'esports nàutics
Informació sobre el municipi Ciutadella

El terme municipal de Ciutadella de Menorca, es troba a l’extrem oest d’aquesta illa, ressaltant en importància per la seva població, pel seu port pintoresc i per esser seu episcopal.

El seu topònim s’instaurà amb la conquesta de Menorca per part del rei cristià Alfons III d’Aragó l’any 1287. Etimolàgicament, Ciutadella prové del llatí civitatella ("ciutadella"), diminutiu de civitas ("ciutat"). Els pobladors anteriors la denominaren Jamma, Iamo, Iamona, Municipium Flavium Iamontarum o medina Minurka.

L’organitzador dels aspectes més importants de la vida menorquina va esser el rei Jaume II de Mallorca. A partir de l’any 1301 va establir els sistemes de defensa (cavalleries) i parroquial (unió) o la circulació monetària. Els segles XVI i XVII es varen significar per les sagnants incursions pirates turques. Va regentar la capitalitat fins l’ocupació anglesa (1708) que la va traslladar a Maó l’any 1722.

El segle XIX suposa el seu despertar demogràfic, econòmic i cultural, mentre que, des de el segle XX fins avui dia, el turisme ha passat a ser la principal font d’ingressos, tot i que les tradicionals manufactures de calçat i bijuteria segueixen essent generadores de benestar.

La seva riquesa cultural es coneixerà participant a les seves festes patronals, Sant Joan (el dies 23 i 24 de juny), conegudes internacionalment pels jocs del seus cavallers i cavalls, i visitant el seu centre històric; els carrers estrets i edificis singulars conserven l’encant de les civilitzacions diverses que han poblat Ciutadella, les seves restes prehistòriques, així com les seves torres de defensa, entre d’altres llocs d’interès.
El municipi té un total de 24 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  110 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  25 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters