Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Platja de Macarella
Ciutadella
Vigilància mitjana
Platja d'arena
Platja de Macarella

Platja de Macarella està a 14 quilòmetres de Ciutadella, situada entre es Castellet de Macarella i Punta de na Xulla, forma part de Àrea Natural d’Especial Interès de la costa sud de Ciutadella, i és considerada una de les platges més belles de Menorca.

Aquesta cala verge i aïllada té forma de u; dimensions mitjanes; alts penya-segats flanquejant-la, coberts de pinars frondosos; zona humida -hàbitat de fotges, anguiles i tortugues de mar-; barranc; un tram de Camí de Cavalls ocupant la seva part posterior, la qual cosa li confereix un aspecte salvatge; talús d’arena; un aigua cristal·lina i tranquil·la; una pendent suau; una brisa marina, i una afluència mitjana de banyistes locals i turistes.

Aquest paisatge és típic del litoral meridional menorquí. La costa guanya altura, es torna agresta i inaccessible, excepte per la interrupció de mànigues de mar, coincidents amb desembocadures d’escorrenties i barrancs, donant lloc a belles zones de bany i excel·lents refugis marítims.

Les condicions marines i subaquàtiques són aptes per fondejar embarcacions sobre fons d’arena, tot i que està oberta a corrents eòliques del sud-oest, sud i s’ha de costejar amb precaució pels marges rocosos. La veïnada i més resguardada Cala Macarelleta està balisada i es pot varar al seu marge oriental, sobre un fons marí d’arena, a quatre metres de profunditat.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària i els desviaments. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament a un aparcament localitzat a un quilòmetre
de distància d’aquest tram de litoral.
Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Ciutadella
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Menorca

 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Paperera
 • Zona d'esports nàutics
Informació sobre el municipi Ciutadella

El terme municipal de Ciutadella de Menorca, es troba a l’extrem oest d’aquesta illa, ressaltant en importància per la seva població, pel seu port pintoresc i per esser seu episcopal.

El seu topònim s’instaurà amb la conquesta de Menorca per part del rei cristià Alfons III d’Aragó l’any 1287. Etimolàgicament, Ciutadella prové del llatí civitatella ("ciutadella"), diminutiu de civitas ("ciutat"). Els pobladors anteriors la denominaren Jamma, Iamo, Iamona, Municipium Flavium Iamontarum o medina Minurka.

L’organitzador dels aspectes més importants de la vida menorquina va esser el rei Jaume II de Mallorca. A partir de l’any 1301 va establir els sistemes de defensa (cavalleries) i parroquial (unió) o la circulació monetària. Els segles XVI i XVII es varen significar per les sagnants incursions pirates turques. Va regentar la capitalitat fins l’ocupació anglesa (1708) que la va traslladar a Maó l’any 1722.

El segle XIX suposa el seu despertar demogràfic, econòmic i cultural, mentre que, des de el segle XX fins avui dia, el turisme ha passat a ser la principal font d’ingressos, tot i que les tradicionals manufactures de calçat i bijuteria segueixen essent generadores de benestar.

La seva riquesa cultural es coneixerà participant a les seves festes patronals, Sant Joan (el dies 23 i 24 de juny), conegudes internacionalment pels jocs del seus cavallers i cavalls, i visitant el seu centre històric; els carrers estrets i edificis singulars conserven l’encant de les civilitzacions diverses que han poblat Ciutadella, les seves restes prehistòriques, així com les seves torres de defensa, entre d’altres llocs d’interès.
El municipi té un total de 24 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  140 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  40 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters