Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Pilar
Ciutadella
Platja d'arena
Cala Pilar

Cala el Pilar està a 23 quilòmetres de Ciutadella, situada entre ets Alocs i Punta des Carregador, així com defensada per Esculls del Barco, Illa des Pinar i Esculls de sa Teula. Aquest entrant de mar aïllat dóna lloc al tocar terra ferma a una platja en forma de copinya, verge i solitària caracteritzada per tenir dimensions mitjanes, talús de grava i arena, vegetació escassa, orientació nord, onades d’intensitat moderada, embat de vent fort i per estar rodejada pels empits agrests dels pujols de Marina de Santa Elisabet.

Aquesta platja posseeix una font d’aigua potable, situada a la seva part posterior, cosa que és molt apreciada pels pocs banyistes locals i turistes que s’acosten a disfrutar de la seva aigua neta i el seu bell paisatge. Caminant mitja hora terra endins es trobarà l’alzinar de Son Felip.

Les condicions marines i subaquàtiques desaconsellen el fondeig d’embarcacions davant la seva vorera, ja que està oberta a la mar i existeixen molts d’obstacles prop de la seva costa (escullats, pedres soltes i un illot). Si el navegant desitja realitzar aquesta maniobra, es recomana que s’apropi a aquesta cala per l’oest.

L’accés per carretera és senzill fins els predis de Sant Bernat, Al Putzer, Bini Canó, Sant Felip i Alfurí. En aquest punt podrà estacionar gratuïtament el vehicle particular. A partir d’aquí es caminarà 1,8 quilómetres (una hora) fins arribar a Cala el Pilar. Es recomana al visitant que dugui calçat apropiat, protecció contra el sol i aigua.
Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Ciutadella
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Menorca

Informació sobre el municipi Ciutadella

El terme municipal de Ciutadella de Menorca, es troba a l’extrem oest d’aquesta illa, ressaltant en importància per la seva població, pel seu port pintoresc i per esser seu episcopal.

El seu topònim s’instaurà amb la conquesta de Menorca per part del rei cristià Alfons III d’Aragó l’any 1287. Etimolàgicament, Ciutadella prové del llatí civitatella ("ciutadella"), diminutiu de civitas ("ciutat"). Els pobladors anteriors la denominaren Jamma, Iamo, Iamona, Municipium Flavium Iamontarum o medina Minurka.

L’organitzador dels aspectes més importants de la vida menorquina va esser el rei Jaume II de Mallorca. A partir de l’any 1301 va establir els sistemes de defensa (cavalleries) i parroquial (unió) o la circulació monetària. Els segles XVI i XVII es varen significar per les sagnants incursions pirates turques. Va regentar la capitalitat fins l’ocupació anglesa (1708) que la va traslladar a Maó l’any 1722.

El segle XIX suposa el seu despertar demogràfic, econòmic i cultural, mentre que, des de el segle XX fins avui dia, el turisme ha passat a ser la principal font d’ingressos, tot i que les tradicionals manufactures de calçat i bijuteria segueixen essent generadores de benestar.

La seva riquesa cultural es coneixerà participant a les seves festes patronals, Sant Joan (el dies 23 i 24 de juny), conegudes internacionalment pels jocs del seus cavallers i cavalls, i visitant el seu centre històric; els carrers estrets i edificis singulars conserven l’encant de les civilitzacions diverses que han poblat Ciutadella, les seves restes prehistòriques, així com les seves torres de defensa, entre d’altres llocs d’interès.
El municipi té un total de 24 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  250 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  40 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters