Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Galdana
Cala Santa Galdana, Cala Santagaldana
Ferreries
Vigilància mitjana
Bandera blava
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Cala Galdana també coneguda com Cala Santa Galdana, Cala Santagaldana

Cala Galdana, Cala Santa Galdana o Cala Santagaldana està a set quilómetres de Ferreries, situada entre Morro de Ponent i Penyal Vermell, així com al costat de la urbanització homònima i flanquejada pels miradors des Riu i de sa Punta (excel·lents vistes panoràmiques). El seu topònim procedeix de la denominació àrab Guad-al-Ana.
Aquesta platja és considerada com la més coneguda i visitada de Menorca, una de les més belles i un centre turístic aïllat en una extensa regió natural verge.

Aquest racó costaner resulta d’un entrant de mar que quan toca terre conflueix amb les desembocadures dels torrents Algendar i Algendaret, donant lloc a una zona humida, adaptada com embarcador i amb profusió d’avifauna (flacó pelegrí), granots, calàpots, musaranyes i rates pinyades.

Aquesta màniga de mar ha originat una rada de dimensions enormes, flanquejada per espadats de certa altura, coronats de pinars frondosos i construccions; envoltada per establiments turístics i habitatges residencials, talús de fina arena blanca, pendent suau, així com aigua tranquil·la i cristal·lina.

Les condicions marines i subaquàtiques són òptimes per fondejar embarcacions i com a port de aprovisionament i per fer nit. La bocana té una amplària de tres hectòmetres. Posseeix una orientació nord-est, sud-oest i fons d’arena i alga a la zona nord-oest, a una profunditat de cinc metres. La millor part per calar en aquesta rada resguardada és l’àrea sud-est.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària i els desviaments. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament pels voltants.
Aquesta platja ha rebut el certificat medioambiental 14001.
La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Menorca

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Servei de Socors
 • Paperera
 • Restaurant
Informació sobre el municipi Ferreries

El terme municipal de Ferreries es troba al centre de Menorca. Té una disposició de nord a sud i posseeix una extensió de 67,39 quilòmetres quadrats, una altitud mitjana de 140 metres sobre el nivell de la mar, tot i que la seva cota més alta és Puig de Santa Àgueda (260 metres d’altura) i una àmplia superfície verge (dos terços del seu territori) poblada per boscs de pins, alzines, així com matoll mediterranis. El topònim d’aquest municipi fundat a finals del segle XIII, prové, segons la tradició oral, de l’establiment de ferrers en aquest paratges per atendre les cavalleries que viatjaven per l’interior de l’illa.

La ramaderia, la producció làctia i la fabricació de formatge artesà, baix la denominació d’origen Formatge de Maó, són els seus principals motors económics. Aquest municipi ha estat el darrer territori menorquí a incorporar-se a l’important indústria turística. Tot i així, el turisme està adquirint un major pes en l’economia de Ferreries, que també compta amb indústria de calçat, moble i bijuteria.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, Castell de Santa Àgueda (d’època musulmana; declarat Bé d’Interès General pel consistori ferrerienc), Naveta de Cova des Moro (poblat prehistòric Son Mercer de Baix), Església de Sant Bartomeu (segle XVIII), itineraris del Camí Reial (una de les vies de comunicació més antigues de l’illa, d’origen medieval: es Coll Llis, es Pouets, sa Cova Reial i Costa de na Salema), així com barrancs de Trebalúger i d’Algendar.
El municipi té un total de 3 platges.
 • Habitants: 4416
 • Extensió: 67.00 km2
 • Densitat: 66.00 h/km2
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  450 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  45 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters