Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Mitjana
Ferreries
Platja d'arena
Cala Mitjana

Cala Mitjana està a set quilòmetres de Ferreries (població menorquina ubicada a una major altitud), situada entre Penyal Alt de s’Anglès i es Pont de n’Aleix, així com pròxima a la urbanització Cala Santa Galdana. Forma part de l’Àrea Natural d’Especial Interès que s’estén fins Platja de Binigaus. El falcó pelegrí, diferentes espècies de rates pinyades, granots, calàpots i musaranyes habiten aquest paradisíac tram de litoral.

Aquesta platja resulta d’un entrant de mar (bocana de 192 metres d’amplària) que quan toca terra també ha donat lloc, a la vegada, a una altra caleta al seu marge dret (oest), anomenada Cala Mitjaneta, d’iguals peculiaritats a les que ara es descriuran de la seva germana major.

Aquest racó costaner, verge i aïllat, es caracteritza per tenir dimensions mitjanes; talús de fina arena blanca; espedats de certa altura flanquejant-lo, coberts de pinar frondós i algunes construccions; aigua tranquil·la i cristal·lina; pendent suau, així com afluència mitjana de banyistes locals i turistes.

Les condicions marines i subaquàtiques d’aquesta rada, oberta al sud-oest, són aptes per fondejar embarcacions al seu centre, sobre fons d’arena, a quatre metres de profunditat. La diminuta cala Mitjaneta està més resguardada del vent.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària i els desviaments. Actualment el pas és gratuït per entrar i aparcar el vehicle particular a les seves immediacions. També es pot arribar caminant des de la propera Cala Galdana. Tan sols s’ha de seguir Camí de Cavalls (1,5 quilòmetres i uns 25 minuts de duració).

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Menorca

 • Servei de Socors
Informació sobre el municipi Ferreries

El terme municipal de Ferreries es troba al centre de Menorca. Té una disposició de nord a sud i posseeix una extensió de 67,39 quilòmetres quadrats, una altitud mitjana de 140 metres sobre el nivell de la mar, tot i que la seva cota més alta és Puig de Santa Àgueda (260 metres d’altura) i una àmplia superfície verge (dos terços del seu territori) poblada per boscs de pins, alzines, així com matoll mediterranis. El topònim d’aquest municipi fundat a finals del segle XIII, prové, segons la tradició oral, de l’establiment de ferrers en aquest paratges per atendre les cavalleries que viatjaven per l’interior de l’illa.

La ramaderia, la producció làctia i la fabricació de formatge artesà, baix la denominació d’origen Formatge de Maó, són els seus principals motors económics. Aquest municipi ha estat el darrer territori menorquí a incorporar-se a l’important indústria turística. Tot i així, el turisme està adquirint un major pes en l’economia de Ferreries, que també compta amb indústria de calçat, moble i bijuteria.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, Castell de Santa Àgueda (d’època musulmana; declarat Bé d’Interès General pel consistori ferrerienc), Naveta de Cova des Moro (poblat prehistòric Son Mercer de Baix), Església de Sant Bartomeu (segle XVIII), itineraris del Camí Reial (una de les vies de comunicació més antigues de l’illa, d’origen medieval: es Coll Llis, es Pouets, sa Cova Reial i Costa de na Salema), així com barrancs de Trebalúger i d’Algendar.
El municipi té un total de 3 platges.
 • Habitants: 4416
 • Extensió: 67.00 km2
 • Densitat: 66.00 h/km2
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  100 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  140 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters