Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Ets Alocs
Ferreries
Platja de còdols
Ets Alocs

Ets Alocs està a 11 quilòmetres de Ferreries, situada entre Punta d’ets Alocs i Esculls des Barco. Aquest tram de litoral marca el límit entre els termes municipals de Ferreries i Ciutadella. El seu topònim fa referència al aloc ("arbre d’Abraham"), un arbust existent a lo zona d’entre dos i quatre metres d’altura, el fruit del qual era usat antigament per restablir la menstruació a les dones, així com per cohibir l’apetit sexual d’homes i dones.

Aquesta mossegada de mar es caracteritza per esser una platja verge i de difícil accés per carretera per als vehicles, per estar flanquejada per els vessants dels pujols propers de Penyes de Son Ermità i Marina de Santa Elisabet, així com per tenir forma de u, unes dimensions petites, una costa baixa, un talús de còdols, un sistema dunar amb vegetació de subjecció (garriga i arbusts) i un mulladiu regat per una escorrentia que ocupa la seva part posterior, una orientació cap el nord-oest, vent i onades d’intensitat forta, una pendent brusca, un aigua molt cristal·lina i un fons rocós.

Les condicions marines i subaquàtiques d’aquest tram de litoral septentrional desaconsellen el fondeig d’embarcacions, ja que els esculls, baixos i pedres soltes dominen aquesta salvatge regió marítima.

Es recomana la visita de Ferreries, el nom del qual recorda la quantitat de ferreries que hi va haver antigament, ja que és la població de l’illa de Menorca ubicada a una major altitud i posseeix espectaculars restes arqueològiques.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Menorca

Informació sobre el municipi Ferreries

El terme municipal de Ferreries es troba al centre de Menorca. Té una disposició de nord a sud i posseeix una extensió de 67,39 quilòmetres quadrats, una altitud mitjana de 140 metres sobre el nivell de la mar, tot i que la seva cota més alta és Puig de Santa Àgueda (260 metres d’altura) i una àmplia superfície verge (dos terços del seu territori) poblada per boscs de pins, alzines, així com matoll mediterranis. El topònim d’aquest municipi fundat a finals del segle XIII, prové, segons la tradició oral, de l’establiment de ferrers en aquest paratges per atendre les cavalleries que viatjaven per l’interior de l’illa.

La ramaderia, la producció làctia i la fabricació de formatge artesà, baix la denominació d’origen Formatge de Maó, són els seus principals motors económics. Aquest municipi ha estat el darrer territori menorquí a incorporar-se a l’important indústria turística. Tot i així, el turisme està adquirint un major pes en l’economia de Ferreries, que també compta amb indústria de calçat, moble i bijuteria.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, Castell de Santa Àgueda (d’època musulmana; declarat Bé d’Interès General pel consistori ferrerienc), Naveta de Cova des Moro (poblat prehistòric Son Mercer de Baix), Església de Sant Bartomeu (segle XVIII), itineraris del Camí Reial (una de les vies de comunicació més antigues de l’illa, d’origen medieval: es Coll Llis, es Pouets, sa Cova Reial i Costa de na Salema), així com barrancs de Trebalúger i d’Algendar.
El municipi té un total de 3 platges.
 • Habitants: 4416
 • Extensió: 67.00 km2
 • Densitat: 66.00 h/km2
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  60 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  70 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters