Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Trebalúger
Es Migjorn Gran
Platja d'arena
Cala Trebalúger

Trebalúger o Cala Trebalúger està a set quilòmetres de Es Migjorn Gran, situada entre Platja de Sant Tomàs i Morro de Llevant. Forma part de l’Àrea Natural d’Especial Interès que abraça des de Cala Mitjana fins a Binigaus.

Aquest tram de litoral fa de frontera entre els municipis de Ferreries i es Migjorn Gran, la costa del qual té la peculiaritat de posseir penya-segats de fins a 40 metres d’altura, amb mànigues de mar que donen lloc a cales belles.

Un entrant de mar en forma de u ha originat aquesta platja verge que es caracteritza per esser la part final del barranc i torrent homònims,així com per tenir dimensions mitjanes, talús de fina arena blanca, exposició a vents del sud-est, sud, sud-oest, aigua cristal·lina i tranquil·la, afluència mitjana de banyistes locals i turistes, així com per estar vorejada de pinar frondós que arriba a primera línia de la costa. Es pot arribar a aquesta platja caminat o per la mar.

Les condicions marines i subaquàtiques són óptimes per fondejar embarcacions i per fer nit, sempre que no bufin masses d’aire procedents del sud, ja que provoquen unes onades fortes donat que és una rada molt oberta. La bocana presenta dos hectòmetres d’amplària, i es va estrenyent a mida que la màniga de mar s’apropa a terra ferma. També es una zona excel·lent per practicar submarinisme i nudisme.

L’accés per carretera es realitzarà fins a Cala Mitjana. D’aquí parteix un camí senyalitzat que caminant 40 minuts planta al visitant en aquest paratge.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Menorca

Informació sobre el municipi Es Migjorn Gran

El terme municipal de es Migjorn Gran ocupa l’àrea centremeridional de Menorca (115 metres sobre el nivell de la mar). La paraula "migjorn" del seu topònim indica un punt cardinal ("sud" o "migdia"), encara que també designa al conjunt de terres menorquines, situades des de la localitat de Sant Climent (al sud de Ciutadella), que vessen aigua a la seva costa meridional.

Aquesta població va sorgir a la segona meitat del segle XVIII al voltant de l’Església de Sant Cristòfol (1769-1775), localitzada dins la finca rural Binicodrellet. Aquesta localitat es va anomenar oficialment com a la capella fins el 1988. L’any següent va adquirir el rang de municipi independent, quan es va segregar de es Mercadal, i va passar a anomenar-se es Migjorn Gran.

Al llarg del temps, aquest poble ha sabut conservar el sabor de la Menorca tradicional, així com mantenir intacta la seva bellesa ancestral. La seva placidesa i tranquil.litat es podran constatar caminant per cada un del seus racons del seus carrers estrets o contemplant les seves cases emblanquinades, la majoria formades per planta baixa i pis.
Es Migjorn Gran és el territori de les Illes Balears més ric en monuments megalítics, amb una densitat de cinc restes prehistòriques per quilòmetre quadrat. Entre els seus jaciments més importants cal destacar Cova des Coloms (de dimensions colossals), la sala hipòstila de Binigaus o el talaiot enorme de Sant Agustí Vell.

En aquest municipi va neixèr i morí Joan Riudavets Moll (1889-2004). Aquest migjoner va ostentar l’any 2003 esser la persona de més edat del món, després de complir 114 anys.
El municipi té un total de 7 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  175 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  40 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters