Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Escorxada
Es Migjorn Gran
Platja d'arena
Cala Escorxada

Cala Escorxada està a vuit quilòmetres de es Migjorn Gran, situada entre les puntes de Sant Antoni i de s’Avi. Forma part de l’Àrea Natural d’Especial Interès que abraça des de Cala Mitjana fins Binigaus.

El tram de litoral pertanyent al terme municipal de es Migjorn Gran poseeix penya-segats de fins a 40 metres sobre el nivell de la mar, amb mànigues de mar que donen lloc a cales aïllades, verges i belles.

Un entrant de mar en forma de u i la desembocadura del Torrent de sa Torre han originat aquesta platja que se caracteritza per tenir dimensions mitjanes; espadats de certa altura que la flanquegen, coberts d’un bosc espès de pins que arriben fins a primera línia de costa; talús de fina arena blanca; exposició als vents del sud-est, sud, sud-oest, brisa lleugera, aigua tranquil·la i crital·lina, així com afluència baixa de banyistes locals i turistes.

Les condicions marines i subaquàtiques són òptimes per al fondeig d’embarcacions, sempre i quan no bufin masses d’aire procedents del sud, ja que hi provoquen unes onades fortes pel fet d’esser una rada molt oberta.

L’accés per carretera es realitzarà sense problemes fins Cala Mitjana, seguint la senyalització viària. De Cala Mitjana parteix una pista senyalitzada, que caminant 40 minuts planta al visitant a Cala Trebalúger. A continuació, S’hauran de caminar uns altres 40 minuts fins arribar a Cala Fustam. I des d’aquí, l’excursionista seguint aquest mateix caminoi, i caminant 10 minuts més, arribarà a la veïnada Cala Escorxada. També és habitual arribar-hi per la mar.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Menorca

Informació sobre el municipi Es Migjorn Gran

El terme municipal de es Migjorn Gran ocupa l’àrea centremeridional de Menorca (115 metres sobre el nivell de la mar). La paraula "migjorn" del seu topònim indica un punt cardinal ("sud" o "migdia"), encara que també designa al conjunt de terres menorquines, situades des de la localitat de Sant Climent (al sud de Ciutadella), que vessen aigua a la seva costa meridional.

Aquesta població va sorgir a la segona meitat del segle XVIII al voltant de l’Església de Sant Cristòfol (1769-1775), localitzada dins la finca rural Binicodrellet. Aquesta localitat es va anomenar oficialment com a la capella fins el 1988. L’any següent va adquirir el rang de municipi independent, quan es va segregar de es Mercadal, i va passar a anomenar-se es Migjorn Gran.

Al llarg del temps, aquest poble ha sabut conservar el sabor de la Menorca tradicional, així com mantenir intacta la seva bellesa ancestral. La seva placidesa i tranquil.litat es podran constatar caminant per cada un del seus racons del seus carrers estrets o contemplant les seves cases emblanquinades, la majoria formades per planta baixa i pis.
Es Migjorn Gran és el territori de les Illes Balears més ric en monuments megalítics, amb una densitat de cinc restes prehistòriques per quilòmetre quadrat. Entre els seus jaciments més importants cal destacar Cova des Coloms (de dimensions colossals), la sala hipòstila de Binigaus o el talaiot enorme de Sant Agustí Vell.

En aquest municipi va neixèr i morí Joan Riudavets Moll (1889-2004). Aquest migjoner va ostentar l’any 2003 esser la persona de més edat del món, després de complir 114 anys.
El municipi té un total de 7 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  100 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  30 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters