Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Platja de Binigaus
Es Migjorn Gran
Vigilància baixa
Platja d'arena
Platja de Binigaus

Platja de Binigaus està a quatre quilòmetres de es Migjorn Gran, situada entre les puntes Rabiosa i Rodona, així com propera a la urbanització Sant Tomàs (s’accedeix a aquesta platja caminant 15 minuts des d’aquest núcli residencial pel Camí de Cavalls). Forma part de l’Àrea Natural d’Especial Interès, que abraça des de Cala Mitjana fins a aquest racò litoral.

El litoral de es Migjorn Gran poseeix penya-segats de fins 40 metres d’altura, amb mànigues de mar que donen lloc a cales aïllades, verges i belles, encara que Binigaus és la primera platja de la costa sud que incompleix aquest perfil.

Un entrant de mar en forma de u ha originat una rada gegantina, totalment oberta a la mar, trobant-se al seu marge esquerre Platja de Binigaus.

Aquesta costa es caracteritza per tenir dimensions quilomètriques, roquissars a la seva escullera natural occidental, coberts de pinars frondosos que arriben fins a primera línia de la mar, i Illot de Binicodrell a la vessant oriental que la separa de les platges confrontants, talús pla i d’arena de gra mitjà amb còdols, exposició als vents de sud-est, sud, sud-oest, brisa lleugera, aigua tranquil·la i crital·lina, afluència mitjana de banyistes locals i turistes, així com una part posterior ocupada per sistema dunar i terres de cultiu.
Les condicions marines i subaquàtiques desaconsellen el fondeig d’embarcacions, ja que es registra una profunditat escassa i es troba totalment desprotegida. Entre la platja i l’illot sols es pot navegar amb climatologia favorable i amb barques petites o de rems.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Menorca

Informació sobre el municipi Es Migjorn Gran

El terme municipal de es Migjorn Gran ocupa l’àrea centremeridional de Menorca (115 metres sobre el nivell de la mar). La paraula "migjorn" del seu topònim indica un punt cardinal ("sud" o "migdia"), encara que també designa al conjunt de terres menorquines, situades des de la localitat de Sant Climent (al sud de Ciutadella), que vessen aigua a la seva costa meridional.

Aquesta població va sorgir a la segona meitat del segle XVIII al voltant de l’Església de Sant Cristòfol (1769-1775), localitzada dins la finca rural Binicodrellet. Aquesta localitat es va anomenar oficialment com a la capella fins el 1988. L’any següent va adquirir el rang de municipi independent, quan es va segregar de es Mercadal, i va passar a anomenar-se es Migjorn Gran.

Al llarg del temps, aquest poble ha sabut conservar el sabor de la Menorca tradicional, així com mantenir intacta la seva bellesa ancestral. La seva placidesa i tranquil.litat es podran constatar caminant per cada un del seus racons del seus carrers estrets o contemplant les seves cases emblanquinades, la majoria formades per planta baixa i pis.
Es Migjorn Gran és el territori de les Illes Balears més ric en monuments megalítics, amb una densitat de cinc restes prehistòriques per quilòmetre quadrat. Entre els seus jaciments més importants cal destacar Cova des Coloms (de dimensions colossals), la sala hipòstila de Binigaus o el talaiot enorme de Sant Agustí Vell.

En aquest municipi va neixèr i morí Joan Riudavets Moll (1889-2004). Aquest migjoner va ostentar l’any 2003 esser la persona de més edat del món, després de complir 114 anys.
El municipi té un total de 7 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  1150 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  44 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters