Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Platja de Sant Tomás
Es Migjorn Gran
Vigilància mitjana
Previsió d'onatge
Platja d'arena
Platja de Sant Tomás

Sant Tomàs o Platja de Sant Tomàs està a cinc quilòmetres de es Migjorn Gran, situada entre Punta Negra, limítrofa amb Platja de Binicordell, i Punta Atàlitx, així com al costat de la urbanització homònima, les cases i hotels de la qual es troben pròxims a la vorera. A les seves immediacions també es poden veure terres de cultiu.

Aquesta platja forma part de l’enorme entrant de mar en forma de u que ha originat una rada gegantina, totalment oberta a la mar. Aquest tram costaner es caracteritza per tenir dimensions grosses, talús d’arena, roquissars a la seva escullera natural oriental, cober d’un petit pinar frondós que arriba fins a primera línia, exposició als vents del sud-est, sud, sud-oest, brisa lleugera, aigua cristal·lina i tranquil·la, afluència alta de banyistes locals i turistes, així com per esser urbana.

Les condicions marines i subaquàtiques desaconsellen fondejar embarcacions, ja que es registra una profunditat escassa i es troba totalment desprotegida. A uns tres hectòmetres de la vorera i escorat cap a l’est es troba Escull d’en Salat, un baix de pedra a una profunditat mínima de tres metres. Cap a l’oest d’aquesta badia es trobarà Illot de Binicodrell, frontera natural de les properes platges de Binigaus i Binicodrell, per les que sols es pot navegar amb climatologia favorable i amb barques petites o de rems.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària i els desviaments. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament pels voltants. A l’estiu es pot arribar fins aquí amb autobús.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Menorca

 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Es Migjorn Gran

El terme municipal de es Migjorn Gran ocupa l’àrea centremeridional de Menorca (115 metres sobre el nivell de la mar). La paraula "migjorn" del seu topònim indica un punt cardinal ("sud" o "migdia"), encara que també designa al conjunt de terres menorquines, situades des de la localitat de Sant Climent (al sud de Ciutadella), que vessen aigua a la seva costa meridional.

Aquesta població va sorgir a la segona meitat del segle XVIII al voltant de l’Església de Sant Cristòfol (1769-1775), localitzada dins la finca rural Binicodrellet. Aquesta localitat es va anomenar oficialment com a la capella fins el 1988. L’any següent va adquirir el rang de municipi independent, quan es va segregar de es Mercadal, i va passar a anomenar-se es Migjorn Gran.

Al llarg del temps, aquest poble ha sabut conservar el sabor de la Menorca tradicional, així com mantenir intacta la seva bellesa ancestral. La seva placidesa i tranquil.litat es podran constatar caminant per cada un del seus racons del seus carrers estrets o contemplant les seves cases emblanquinades, la majoria formades per planta baixa i pis.
Es Migjorn Gran és el territori de les Illes Balears més ric en monuments megalítics, amb una densitat de cinc restes prehistòriques per quilòmetre quadrat. Entre els seus jaciments més importants cal destacar Cova des Coloms (de dimensions colossals), la sala hipòstila de Binigaus o el talaiot enorme de Sant Agustí Vell.

En aquest municipi va neixèr i morí Joan Riudavets Moll (1889-2004). Aquest migjoner va ostentar l’any 2003 esser la persona de més edat del món, després de complir 114 anys.
El municipi té un total de 7 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  750 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  43 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters