Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Atalis
Talis
Es Migjorn Gran
Platja d'arena
Atalis també coneguda com Talis

Talis o Atalis està a cinc quilòmetres de es Migjorn Gran, situada entre Punta d’Atàlix i Racó des Cavalls, així com a mig camí entre la urbanització Santo Tomàs (oest) i Torre de Son Bou o Esfondrada (est; construïda en el segle XIX, conservant-se tan sols la part subterrània).

Aquest racó costaner forma part dels vuit hectòmetres de litoral de costa baixa que donen pas a Platja de Son Bou, la més extensa de l’illa de Menorca.

Aquesta mossegada de mar aïllada es caracteritza per tenir unes dimensions diminutes, roquissars agrests, abruptes i sense vegetació, terres de cultiu properes a la seva part posterior, un talús d’arena, una exposició als vents de component sud-est, sud, sud-oest, una brisa lleugera, unes onades moderades, un aiguia cristl·lina, un fons arenós i zones amb vegetació submarina, així com una afluència baixa de banyistes locals i turistes.

Les condicions marines i subaquàtiques desaconsellen el fondeig d’embarcacions. Es recomana al navegant que realitzi aquesta maniobra en el proper Racó dels Cavalls, calador natural, obert al sud, on es pot fondejar inclús amb un poc de mar de fons, encara que aquest racó costaner acumula moltes d’algues.

L’accés per carretera és senzill fins a la veïnada Platja de Sant Tomàs seguint la senyalització viària i els desviaments. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament pels voltants. Des d’aquest arenal seguirà a peu un camí que voreja la costa fins arribar a Talis. En temporada alta es pot arribar fins a Platja de Sant Tomàs amb autobús.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Menorca

Informació sobre el municipi Es Migjorn Gran

El terme municipal de es Migjorn Gran ocupa l’àrea centremeridional de Menorca (115 metres sobre el nivell de la mar). La paraula "migjorn" del seu topònim indica un punt cardinal ("sud" o "migdia"), encara que també designa al conjunt de terres menorquines, situades des de la localitat de Sant Climent (al sud de Ciutadella), que vessen aigua a la seva costa meridional.

Aquesta població va sorgir a la segona meitat del segle XVIII al voltant de l’Església de Sant Cristòfol (1769-1775), localitzada dins la finca rural Binicodrellet. Aquesta localitat es va anomenar oficialment com a la capella fins el 1988. L’any següent va adquirir el rang de municipi independent, quan es va segregar de es Mercadal, i va passar a anomenar-se es Migjorn Gran.

Al llarg del temps, aquest poble ha sabut conservar el sabor de la Menorca tradicional, així com mantenir intacta la seva bellesa ancestral. La seva placidesa i tranquil.litat es podran constatar caminant per cada un del seus racons del seus carrers estrets o contemplant les seves cases emblanquinades, la majoria formades per planta baixa i pis.
Es Migjorn Gran és el territori de les Illes Balears més ric en monuments megalítics, amb una densitat de cinc restes prehistòriques per quilòmetre quadrat. Entre els seus jaciments més importants cal destacar Cova des Coloms (de dimensions colossals), la sala hipòstila de Binigaus o el talaiot enorme de Sant Agustí Vell.

En aquest municipi va neixèr i morí Joan Riudavets Moll (1889-2004). Aquest migjoner va ostentar l’any 2003 esser la persona de més edat del món, després de complir 114 anys.
El municipi té un total de 7 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  10 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  1 metre
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters