Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Na Macaret
Es Mercadal
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Na Macaret

Na Macaret és la platja urbana de la urbanització homònima, els edificis de la qual arriben fins a primera línia de la costa, situada entre Cala Molí i Punta des Nous Corns (posseeix un mirador amb unes vistes panoràmiques escel·lents).

Aquest racó costaner petit forma part de Port d’Addaia es troba a 12 quilòmetres d’Alaior, i per aquesta raò la freqüenten tant els seus veïnats, i a 17 quilòmetres de es Mercadal.

Aquest entrant de mar es caracteritza per tenir forma de u, unes dimesions reduïdes, un talús d’arena, absència de vegetació pels seus voltants, una orientació cap el nord, un aigua tranquil·la, ja que es troba ben resguardada del vent (brisa lleugera), així com per esta envoltat de habitatges residencials.

Davant de la costa de na Macaret s’entreveu Punta de sa Torre, a la qual s’alça Torre d’Addaia (atalaia defensiva de vuit metres d’altura, planta octogonal i dividida en tres altures, albergant a la darrera la plataforma d’artilleria).

Port d’Addaia presenta unes condicions marines i subaquàtiques òptimes durant tot l’any per al fondeig d’embarcacions, ja que es troba en una cala fonda i resguardada, encara que existeixen gran quatitat d’illots (Illa Petita d’Addaia, Illa Gran d’Addaia, Illa de ses Àguiles, Illes Carbó), lloses, baixos (Seca d’Enmig), entre d’altres perills, per la qual cosa s’aconsella al navegant que segueixi les balises i entri amb llum diürna. Les característiques descrites anteriorment expliquen que aquesta platja registri una afluència mitjana de banyistes locals i turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Es Mercadal
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Menorca

 • Telèfons
 • Lloguers
Informació sobre el municipi Es Mercadal

El terme municipal de es Mercadal està en el centre geogràfic de Menorca, ja que ha crescut als peus del mont Toro (358 metres d’altitud, essent la muntanya més alta de l’illa). El seu cim alberga una torre de defensa (1558) i el Santuari de la Verge del Toro (1670), patrona de Menorca.

Un cop consquistada Menorca als musulmans (la seva petjada es conserva a la toponímia de les finques rurals, ja que comencen per bini o al), per part del rei cristià Alfons III d’Aragó l’any 1287, colons procedents de Girona s’establiren al costat del mont Toro, aixecant una capella al patró de la seva ciutat oriünda, Sant Narcís. El rei Jaume II establí l’any 1301 la celebració d’un dels tres mercats menorquins al voltant d’aquesta parròquia.

L’agricultura i la ramaderia lideren l’economia municipal, garantint la producció de formatge amb denominació d’origen, les tradicions i la conservació del singular paisatge interior de l’illa: verd a l’hivern, parets de pedra i barreres de fusta d’ullastre. També subsisteix una petita indústria artesanal d’abarques, sandàlies típiques dels pagesos que avui estan de moda per la seva senzillesa i disseny.

La seva riquesa cultural es coneixerà degustant la seva gastronomia i, especialment, la seva rebosteria artesanal (amargos, carquinyolis i crocant), així com visitant, entre d’altres, Esglèsia de Sant Martí (renaixentista), els seus carrers tranquils amb cases blanques (arquitectura tradicional), els ponts que travessen el torrent i la cisterna pública, en ús, construïda pel governador anglès Richard Kane.
El municipi té un total de 17 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  50 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  20 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters