Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Arenal d'es Castell
Arenal d'en Castell
Es Mercadal
Platja d'arena
Arenal d'es Castell també coneguda com Arenal d'en Castell

S’Arenal des/d’en Castell és una platja semiurbana, considerada un dels llocs més bells de la costa nord menorquina, molt propera a la urbanització homònima, alguns dels seus edificis arriben fins a primera línia de costa, situada entre Raconada d’es Forats i ses Llautanies. Aquest racó costaner es troba a nou quilòmetres de es Mercadal i a 13 quilómetres d’Alaior.

Aquest entrant de mar es caracteritza per tenir forma quasi circular, unes dimensions enormes, un talús d’arena, una escassa vegetació pels voltants, una bocana natural rocosa i estreta, una orientació cap al nord-est, unes onades de força moderada, així como per estar parcialment envoltada per habitatges residencials.

Les condicions marines i subaquàtiques són aptes per el calat d’embarcacions, ja que poseeix un bona mida, té profunditat suficient i presenta caladors molt protegits (el més habitual sol esser el localitzat a la zona est).

Aquesta platja forma part d’una cala major, flanquejada per les puntes Codolada i Taronger. Al marge defensat per Punta Codolada hi ha una sèrie d’esculls perillosos (Escull Gros, Esculls d’en Truyol i Escull de s’Ofegas) que el navegant haurà d’evitar quan posi rumb cap a s’Arenal d’en Castell. Si se supera l’escullera natural de Punta Taronger es trobarà una màniga de mar petita, en forma de ela, que està resguardada de tots els vents, excepte de les masses d’aire del nord, convertint-se en un proper calador alternatiu.

Les característiques descrites anteriorment expliquen una afluència massiva de banyistes locals i turistes.

Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.
Aquesta platja ha rebut el certificat medioambiental 14001.
La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Es Mercadal
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Menorca

 • Servei de Socors
 • Zona d'esports nàutics
Informació sobre el municipi Es Mercadal

El terme municipal de es Mercadal està en el centre geogràfic de Menorca, ja que ha crescut als peus del mont Toro (358 metres d’altitud, essent la muntanya més alta de l’illa). El seu cim alberga una torre de defensa (1558) i el Santuari de la Verge del Toro (1670), patrona de Menorca.

Un cop consquistada Menorca als musulmans (la seva petjada es conserva a la toponímia de les finques rurals, ja que comencen per bini o al), per part del rei cristià Alfons III d’Aragó l’any 1287, colons procedents de Girona s’establiren al costat del mont Toro, aixecant una capella al patró de la seva ciutat oriünda, Sant Narcís. El rei Jaume II establí l’any 1301 la celebració d’un dels tres mercats menorquins al voltant d’aquesta parròquia.

L’agricultura i la ramaderia lideren l’economia municipal, garantint la producció de formatge amb denominació d’origen, les tradicions i la conservació del singular paisatge interior de l’illa: verd a l’hivern, parets de pedra i barreres de fusta d’ullastre. També subsisteix una petita indústria artesanal d’abarques, sandàlies típiques dels pagesos que avui estan de moda per la seva senzillesa i disseny.

La seva riquesa cultural es coneixerà degustant la seva gastronomia i, especialment, la seva rebosteria artesanal (amargos, carquinyolis i crocant), així com visitant, entre d’altres, Esglèsia de Sant Martí (renaixentista), els seus carrers tranquils amb cases blanques (arquitectura tradicional), els ponts que travessen el torrent i la cisterna pública, en ús, construïda pel governador anglès Richard Kane.
El municipi té un total de 17 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  650 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  20 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters