Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Arenal de s'Olla de Son Saura
Arenal de Son Saura, Arenal de s'Olla, Platja de Son Parc
Es Mercadal
14 ag. 10:25 h.
Platja d'arena
Arenal de s'Olla de Son Saura també coneguda com Arenal de Son Saura, Arenal de s'Olla, Platja de Son Parc

Arenal de s’Olla de Son Saura, Arenal de Son Saura, Arenal de s’Olla o Platja de Son Parc (topònim original), situada entre Cap Gros i na Tortuga, així com a 14 quilòmetres de es Mercadal i a 15 d’Alaior.

Aquest entrant de mar es caracteritza per tenir unes dimensions mitjanes, un talús d’arena, un sistema dunar extens que presenta vegetació de subjecció (pins, savines i garriga), espadats de baixa altura com esculleres naturals, una orientació nord, una brisa lleugera, unes onades de força moderada, mar de fons, una pendent suau, un aigua transparent, així com per esser una platja semiurbana (al seu marge dret s’alcen apartaments i a l’esquerre hi ha un restaurant).

Les condicions marines i subaquàtiques desaconsellen el fondeig d’embarcacions, essent un mal refugi davant del mal temps. Presenta algunes pedres ambdós costats de la bocana natural. Si el navegant desitja calar en les immediacions, haurà de posar rumb cap a la propera Cala Pudent (apta per a les barques petites).

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. El darrer tram està sense asfaltar. Es recomana als conductors que evitin circular per les dunes per aparcar l’automòbil el més a prop possible de l’aigua. El vehicle particular es podrà estacionar de manera gratuïta pels voltants. Durant la temporada turística es pot arribar amb autobús, que parteix de Maó i Fornells.

Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.

Les característiques descrites anteriorment expliquen una afluència mitjana de banyistes locals i turistes.
Aquesta platja ha rebut el certificat medioambiental 14001.
La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Es Mercadal
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Menorca

 • Servei de Socors
 • Zona d'esports nàutics
Condicions d'avui per al bany (14/08/2020)
10:25 hores
Bandera verda
Obertura serveiInformació sobre el municipi Es Mercadal

El terme municipal de es Mercadal està en el centre geogràfic de Menorca, ja que ha crescut als peus del mont Toro (358 metres d’altitud, essent la muntanya més alta de l’illa). El seu cim alberga una torre de defensa (1558) i el Santuari de la Verge del Toro (1670), patrona de Menorca.

Un cop consquistada Menorca als musulmans (la seva petjada es conserva a la toponímia de les finques rurals, ja que comencen per bini o al), per part del rei cristià Alfons III d’Aragó l’any 1287, colons procedents de Girona s’establiren al costat del mont Toro, aixecant una capella al patró de la seva ciutat oriünda, Sant Narcís. El rei Jaume II establí l’any 1301 la celebració d’un dels tres mercats menorquins al voltant d’aquesta parròquia.

L’agricultura i la ramaderia lideren l’economia municipal, garantint la producció de formatge amb denominació d’origen, les tradicions i la conservació del singular paisatge interior de l’illa: verd a l’hivern, parets de pedra i barreres de fusta d’ullastre. També subsisteix una petita indústria artesanal d’abarques, sandàlies típiques dels pagesos que avui estan de moda per la seva senzillesa i disseny.

La seva riquesa cultural es coneixerà degustant la seva gastronomia i, especialment, la seva rebosteria artesanal (amargos, carquinyolis i crocant), així com visitant, entre d’altres, Esglèsia de Sant Martí (renaixentista), els seus carrers tranquils amb cases blanques (arquitectura tradicional), els ponts que travessen el torrent i la cisterna pública, en ús, construïda pel governador anglès Richard Kane.
El municipi té un total de 17 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  330 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  60 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters