Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Pudent
Es Mercadal
Cala Pudent

Cala Pudent està a 11 quilòmetres de Fornells (enclavat en front d’un port natural espectacular de quatre quilòmetres terre endins) i a 1 quilòmetre en direcció a la Mola de Fornells, situada entre na Tortuga i es Niu des Xiprès. El seu topònim es refereix a les males olors que dresprenen el fanguer i el llot característiques d’aquest tram de litoral. Aquesta platja de mida reduïda (50 metres de longitud) és el resultat d’un entrant de mar estret i profund. Aquesta màniga de mar quan toca terra ferma es divideix en dos braços, donant peu a dues cales diminutes i resguardades. Aquest racó costaner sols és apreciat pels pescadors de canya i no és apte per als banyistes.

Les condicions marines i subaquàtiques són òptimes per al fondeig d’embarcacions de dimensions petites. Aquest tram de costa és un bon port per a les barques, encara que té com enemic els vents de component nord-oest i est. S’aconsella al navegant que amarri en el cap nord-oest de la cala, en front de la platja. També es pot realitzar aquesta maniobra amb excel·lents resultats al fons de la cala o al costat d’un lloc anomenat es Varador d’en Xeca.

L’accés per carretera és senzill fins el proper s’Arenal de Son Saura seguint la senyalització viària i els desviaments. El darrer tram està sense asfaltar. Es recomana evitar la circulació per les dunes per aparcar el vehicle particular el mes proper de l’aigua. Des de Son Saura es vorejarà la costa fins arribar a Cala Pudent.

Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Es Mercadal
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Menorca

Informació sobre el municipi Es Mercadal

El terme municipal de es Mercadal està en el centre geogràfic de Menorca, ja que ha crescut als peus del mont Toro (358 metres d’altitud, essent la muntanya més alta de l’illa). El seu cim alberga una torre de defensa (1558) i el Santuari de la Verge del Toro (1670), patrona de Menorca.

Un cop consquistada Menorca als musulmans (la seva petjada es conserva a la toponímia de les finques rurals, ja que comencen per bini o al), per part del rei cristià Alfons III d’Aragó l’any 1287, colons procedents de Girona s’establiren al costat del mont Toro, aixecant una capella al patró de la seva ciutat oriünda, Sant Narcís. El rei Jaume II establí l’any 1301 la celebració d’un dels tres mercats menorquins al voltant d’aquesta parròquia.

L’agricultura i la ramaderia lideren l’economia municipal, garantint la producció de formatge amb denominació d’origen, les tradicions i la conservació del singular paisatge interior de l’illa: verd a l’hivern, parets de pedra i barreres de fusta d’ullastre. També subsisteix una petita indústria artesanal d’abarques, sandàlies típiques dels pagesos que avui estan de moda per la seva senzillesa i disseny.

La seva riquesa cultural es coneixerà degustant la seva gastronomia i, especialment, la seva rebosteria artesanal (amargos, carquinyolis i crocant), així com visitant, entre d’altres, Esglèsia de Sant Martí (renaixentista), els seus carrers tranquils amb cases blanques (arquitectura tradicional), els ponts que travessen el torrent i la cisterna pública, en ús, construïda pel governador anglès Richard Kane.
El municipi té un total de 17 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters