Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Es Macar d'en Tosqueta
Es Mercadal
Es Macar d'en Tosqueta

Es Mancar d’en Tosqueta o Cala Tosqueta està a 14 quilòmetres de es Mercadal i a 12 de Fornells, situat entre Cala Coves Negres i Punta Pentinat. Des de la seva vorera, atalaiant cap a la mar, s’entreveu Illa d’en Tosqueta, mentre que, mirant cap a l’interior, es veurà la Mola de Fornells (espai verd verge).

Aquesta platja resulta d’un entrant de mar en forma de u, que quan toca terra ferma dóna lloc a un racó costaner de dimensions reduïdes (50 metres de longitud), de fanguer i llot. Aquest tram de litoral sol esser freqüentat per embarcaions petites que fondegen a la seva rada, registrant una afluència baixa de banyistes locals i turistes.

Aquest racó costaner pertany al terme municipal de es Mercadal, el nucli urbà del qual, coincideix quasi amb el centre geogràfic de Menorca, que resideix en el mont Toro (358 metres d’altitud; es pot coronar el seu cim de manera motoritzada, encara que es recomana que es realitzi a peu per gaudir de les vistes panoràmiques espectaculars sobre tota l’illa), el qual està a 3,5 quilòmetres d’aquest poble, que ha crescut al costat de la carretera que uneix les dues úniques ciutats menorquines, Maó i Ciutadella.

La seva relativa proximitat a Fornells fa recomanable la visita al nucli de població més significatiu de la costa nord de Menorca i famós internacionalment per la seva reputada caldereta de llagosta. Aquesta localitat es troba enclavada davant un port natural espectacular de quatre quilòmetres terre endins, essent molt popular pels pescadors de la preada llagosta menorquina.
Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Es Mercadal
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Menorca

Informació sobre el municipi Es Mercadal

El terme municipal de es Mercadal està en el centre geogràfic de Menorca, ja que ha crescut als peus del mont Toro (358 metres d’altitud, essent la muntanya més alta de l’illa). El seu cim alberga una torre de defensa (1558) i el Santuari de la Verge del Toro (1670), patrona de Menorca.

Un cop consquistada Menorca als musulmans (la seva petjada es conserva a la toponímia de les finques rurals, ja que comencen per bini o al), per part del rei cristià Alfons III d’Aragó l’any 1287, colons procedents de Girona s’establiren al costat del mont Toro, aixecant una capella al patró de la seva ciutat oriünda, Sant Narcís. El rei Jaume II establí l’any 1301 la celebració d’un dels tres mercats menorquins al voltant d’aquesta parròquia.

L’agricultura i la ramaderia lideren l’economia municipal, garantint la producció de formatge amb denominació d’origen, les tradicions i la conservació del singular paisatge interior de l’illa: verd a l’hivern, parets de pedra i barreres de fusta d’ullastre. També subsisteix una petita indústria artesanal d’abarques, sandàlies típiques dels pagesos que avui estan de moda per la seva senzillesa i disseny.

La seva riquesa cultural es coneixerà degustant la seva gastronomia i, especialment, la seva rebosteria artesanal (amargos, carquinyolis i crocant), així com visitant, entre d’altres, Esglèsia de Sant Martí (renaixentista), els seus carrers tranquils amb cases blanques (arquitectura tradicional), els ponts que travessen el torrent i la cisterna pública, en ús, construïda pel governador anglès Richard Kane.
El municipi té un total de 17 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters