Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Ses Salines
Es Mercadal
Ses Salines

Platja de ses Salines està a set quilòmetres de es Mercadal, situada dins la Badia de Fornells (protegida baix el règim d’Àrea Natural d’Especial Interès i on es troben els pescadors que millor coneixen els caladors de la preada llagosta menorquina), entre Cala Blanca i el seu port, així com al costat de la localitat homònima. Des de la seva costa s’entreveuen Illot Ravells i Illa Sargantana.

Aquest tram de litoral d’arena supera el quilòmetre de longitud. Els habitatges residencials ocupen la seva part posterior, arribant fins a primera línia de platja. A l’estiu registra gran afluència de banyistes locals i turistes. Molt pròxim a aquest racó costaner està Trompetera, un arenal de 250 metres de longitud que sol esser freqüentat, sobre tot, per famílies.

Les embarcacions petites i els practicants d’esports naútics, amb especial atenció al windsurf, comparteixen aquest tram de litoral amb els banyistes. El fet de trobar-se aquesta platja en una rada àmplia i tancada afavoreix l’aprenentatge segur de diferents modalitats de vela lleugera.

Les dimensions enormes de Badia de Fornells permetran al navegant recórrer la seva costa i conèixer llocs com Cala Blanca, l’Era, Illot des Porros, Cala Cabra Celada, s’Arenalet o Racò d’en Coeta.

La seva proximitat amb la població de Fornells fa inevitable la seva visita per conèixer al seu bell port de pescadors i per degustar la famosa caldereta de llagosta. L’accés per carretera és senzil seguint la senyalització viària i els desviaments. El vehicle particular es podrà estacionar de manera gratuïta pels voltants.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Es Mercadal
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Menorca

Informació sobre el municipi Es Mercadal

El terme municipal de es Mercadal està en el centre geogràfic de Menorca, ja que ha crescut als peus del mont Toro (358 metres d’altitud, essent la muntanya més alta de l’illa). El seu cim alberga una torre de defensa (1558) i el Santuari de la Verge del Toro (1670), patrona de Menorca.

Un cop consquistada Menorca als musulmans (la seva petjada es conserva a la toponímia de les finques rurals, ja que comencen per bini o al), per part del rei cristià Alfons III d’Aragó l’any 1287, colons procedents de Girona s’establiren al costat del mont Toro, aixecant una capella al patró de la seva ciutat oriünda, Sant Narcís. El rei Jaume II establí l’any 1301 la celebració d’un dels tres mercats menorquins al voltant d’aquesta parròquia.

L’agricultura i la ramaderia lideren l’economia municipal, garantint la producció de formatge amb denominació d’origen, les tradicions i la conservació del singular paisatge interior de l’illa: verd a l’hivern, parets de pedra i barreres de fusta d’ullastre. També subsisteix una petita indústria artesanal d’abarques, sandàlies típiques dels pagesos que avui estan de moda per la seva senzillesa i disseny.

La seva riquesa cultural es coneixerà degustant la seva gastronomia i, especialment, la seva rebosteria artesanal (amargos, carquinyolis i crocant), així com visitant, entre d’altres, Esglèsia de Sant Martí (renaixentista), els seus carrers tranquils amb cases blanques (arquitectura tradicional), els ponts que travessen el torrent i la cisterna pública, en ús, construïda pel governador anglès Richard Kane.
El municipi té un total de 17 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters