Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Tirant
Arenal de Tirant
Es Mercadal
12 ag. 10:00 h.
Vigilància mitjana
Previsió d'onatge
Platja d'arena
Cala Tirant també coneguda com Arenal de Tirant

Cala Tirant o Arenal de Tirant es troba molt a prop de la urbanització Platges de Fornells (posseeix un mirador amb vistes panoràmiques excel·lents cap els caps Fornells i Cavalleria), situada entre les puntes Llarga i Negra, les quals conformen els límits naturals de la bocana de la gran Badia de Tirant. Aquesta platja està a 6,5 i 9,2 quilòmetres de Fornells i es Mercadal, respectivament.

Aquest entrant de mar va formar aquesta cala quan va tocar terra ferma, la qual es caracteritza per tenir dimensions enormes, talús de fina arena obscura, sistema dunar i zona humida ocupant la seva part posterior (vegetació de fixació, garriga i algun pi tamarinde, així com avifauna), presència d’edificis a les seves immediacions (platja semiurbana), orientació cap al nord, brisa lleugera, mar de fons i onades de força moderada.

Aquesta platja es troba a l’interior de la Badia de Tirant, situada entre la península occidental de Fornells i la costa oriental de Cap de Cavalleria. Cala Tirant es torna perillosa amb l’embat de vent de component nord. Algunes embarcacions grosses han estat incapaces de superar els corrents que es formen al seu interior en dies de temporal. Presenta una profunditat que oscil·la entre cinc i sis metres molt a prop de la vorera, així com baixos i roques visibles. S’aconsella al patró que entri i surti d’aquesta rada navegant a l’oest del centre i amb rumb sense aproximar-se a terra.

Les característiques descrites anteriorment expliquen una afluència massiva de banyistes i turistes.
Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Es Mercadal
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Menorca

 • Servei de Socors
 • Zona d'esports nàutics
Condicions d'avui per al bany (12/08/2020)
10:00 hores
Bandera verda
Obertura serveiInformació sobre el municipi Es Mercadal

El terme municipal de es Mercadal està en el centre geogràfic de Menorca, ja que ha crescut als peus del mont Toro (358 metres d’altitud, essent la muntanya més alta de l’illa). El seu cim alberga una torre de defensa (1558) i el Santuari de la Verge del Toro (1670), patrona de Menorca.

Un cop consquistada Menorca als musulmans (la seva petjada es conserva a la toponímia de les finques rurals, ja que comencen per bini o al), per part del rei cristià Alfons III d’Aragó l’any 1287, colons procedents de Girona s’establiren al costat del mont Toro, aixecant una capella al patró de la seva ciutat oriünda, Sant Narcís. El rei Jaume II establí l’any 1301 la celebració d’un dels tres mercats menorquins al voltant d’aquesta parròquia.

L’agricultura i la ramaderia lideren l’economia municipal, garantint la producció de formatge amb denominació d’origen, les tradicions i la conservació del singular paisatge interior de l’illa: verd a l’hivern, parets de pedra i barreres de fusta d’ullastre. També subsisteix una petita indústria artesanal d’abarques, sandàlies típiques dels pagesos que avui estan de moda per la seva senzillesa i disseny.

La seva riquesa cultural es coneixerà degustant la seva gastronomia i, especialment, la seva rebosteria artesanal (amargos, carquinyolis i crocant), així com visitant, entre d’altres, Esglèsia de Sant Martí (renaixentista), els seus carrers tranquils amb cases blanques (arquitectura tradicional), els ponts que travessen el torrent i la cisterna pública, en ús, construïda pel governador anglès Richard Kane.
El municipi té un total de 17 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  570 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  90 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No

Evolució estat condicions per al bany

Dijous 6 ag.Divendres 7 ag.Dissabte 8 ag.Diumenge 9 ag.Dilluns 10 ag.Dimarts 11 ag.Dimecres 12 ag.
19:30 h.(Bandera verda)
19:30 h.(Bandera verda)
10:00 h.(Bandera verda)
19:37 h.(Bandera verda)
10:00 h.(Bandera verda)
19:31 h.(Bandera verda)
10:00 h.(Bandera verda)
20:06 h.(Bandera verda)
10:19 h.(Bandera verda)
19:30 h.(Bandera verda)
10:00 h.(Bandera verda)
19:30 h.(Bandera verda)
10:00 h.(Bandera verda)
10:00 h.(Bandera verda)
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters