Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Torta
Es Mercadal
Cala Torta

Cala Torta està a 10 quilòmetres de es Mercadal, situada entre les puntes de sa Torre i des Vernís. Des de la seva vorera es pot veure la llunyana Illa des Porros.
Aquesta zona de bany és el resultat d’un entrant de mar en forma de copinya, de dimensions petites, sense vegetació pels seus voltants, així com amb una costa agresta i abrupta.

La península que separa Cala Torta de Port de Sanitja acull Torre de Sanitja, atalaia defensiva que s’alça 15 metres sobre el nivell de la mar. Aquest fortí presenta actualment un aspecte extern molt deteriorat a causa de l’erosió eòlica i marina. Aquesta estructura troncocònica i de planta octogonal fou construïda amb pedres, morter i marès. A poca distància de Torre de Sanitja segueix en peu un altra construcció de mida més reduïda. Aquestes instal·lacions possiblement eren utilitzades pel cos de guàrdia.
Les condicions marines i subaquàtiques són aptes per al fondeig d’embarcacions, ja que és un bon resguard amb nou metres d’aigua. A les immediacions de Punta des Vernís existeix s’Escull d’en Vernís, el pas per terra del qual és molt perillós.

Port de Sanitja es troba a l’interior d’una estreta màniga de mar (800 metres de profunditat), que és un bon abric per a les barques, encara que es trobi assotat per vents de l’oest, nord-oest.

Aquest tram de litoral es troba molt pròxim a Cap de Cavalleria, el lloc més septentrional de Menorca i amb una altitud màxima de 80 metres.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Es Mercadal
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Menorca

Informació sobre el municipi Es Mercadal

El terme municipal de es Mercadal està en el centre geogràfic de Menorca, ja que ha crescut als peus del mont Toro (358 metres d’altitud, essent la muntanya més alta de l’illa). El seu cim alberga una torre de defensa (1558) i el Santuari de la Verge del Toro (1670), patrona de Menorca.

Un cop consquistada Menorca als musulmans (la seva petjada es conserva a la toponímia de les finques rurals, ja que comencen per bini o al), per part del rei cristià Alfons III d’Aragó l’any 1287, colons procedents de Girona s’establiren al costat del mont Toro, aixecant una capella al patró de la seva ciutat oriünda, Sant Narcís. El rei Jaume II establí l’any 1301 la celebració d’un dels tres mercats menorquins al voltant d’aquesta parròquia.

L’agricultura i la ramaderia lideren l’economia municipal, garantint la producció de formatge amb denominació d’origen, les tradicions i la conservació del singular paisatge interior de l’illa: verd a l’hivern, parets de pedra i barreres de fusta d’ullastre. També subsisteix una petita indústria artesanal d’abarques, sandàlies típiques dels pagesos que avui estan de moda per la seva senzillesa i disseny.

La seva riquesa cultural es coneixerà degustant la seva gastronomia i, especialment, la seva rebosteria artesanal (amargos, carquinyolis i crocant), així com visitant, entre d’altres, Esglèsia de Sant Martí (renaixentista), els seus carrers tranquils amb cases blanques (arquitectura tradicional), els ponts que travessen el torrent i la cisterna pública, en ús, construïda pel governador anglès Richard Kane.
El municipi té un total de 17 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters