Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Platja de Cavalleria
Es Mercadal
12 ag. 10:00 h.
Platja d'arena
Platja de Cavalleria

Platja de Cavalleria està a nou quilòmetres de es Mercadal, situada entre les puntes des Vernís i de Ferragut. Aquest tram de litoral es troba resguardat per l’imponent Cap de Cavalleria (el sortint més septentrional de Menorca, amb penya-segats de fins a 80 metres sobre el nivell de la mar; poseeix un mirador amb vistes panoràmiques espectaculars; es pot arribar des de la platja que ens ocupa seguint un caminoi). Forma part de l’Àrea d’Especial Interès de Cavalleria.

Aquest entrant de mar es caracteritza per originar dos cales verges de fina arena daurada quan toca terra ferma, per tenir forma de copinya, unes dimensions grosses, un sistema dunar i una vegetació escassa de subjecció ocupant la seva part posterior, una pendent suau, una orientació cap al nord, brisa marina, unes onades de força moderada, una zona per prendre banys de fang al seu extrem dret; així com per estar envoltada de penya-segats d’altura mitjana, freqüentada per moltes embarcacions de esbarjo i per esser habitual la pràctica del nudisme.

Les condicions marines i subaquàtiques desaconsellen el fondeig d’embarcacions. Al costat de Punta des Vernís s’entreveu un escull, conegut com s’Escull d’en Vernís, el pas del qual per terra es molt perillós. Els millors abrics són Port de Sanitja o Cala Torta.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. El darrer tram del recorregut està sense asfaltar. El vehicle particular es pot estacionar de manera gratuïta pels voltants.

Aquestes característiques descrites anteriorment expliquen una afluència mitjana de banyistes locals i turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Es Mercadal
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Menorca

Condicions d'avui per al bany (12/08/2020)
10:00 hores
Bandera verda
Obertura serveiInformació sobre el municipi Es Mercadal

El terme municipal de es Mercadal està en el centre geogràfic de Menorca, ja que ha crescut als peus del mont Toro (358 metres d’altitud, essent la muntanya més alta de l’illa). El seu cim alberga una torre de defensa (1558) i el Santuari de la Verge del Toro (1670), patrona de Menorca.

Un cop consquistada Menorca als musulmans (la seva petjada es conserva a la toponímia de les finques rurals, ja que comencen per bini o al), per part del rei cristià Alfons III d’Aragó l’any 1287, colons procedents de Girona s’establiren al costat del mont Toro, aixecant una capella al patró de la seva ciutat oriünda, Sant Narcís. El rei Jaume II establí l’any 1301 la celebració d’un dels tres mercats menorquins al voltant d’aquesta parròquia.

L’agricultura i la ramaderia lideren l’economia municipal, garantint la producció de formatge amb denominació d’origen, les tradicions i la conservació del singular paisatge interior de l’illa: verd a l’hivern, parets de pedra i barreres de fusta d’ullastre. També subsisteix una petita indústria artesanal d’abarques, sandàlies típiques dels pagesos que avui estan de moda per la seva senzillesa i disseny.

La seva riquesa cultural es coneixerà degustant la seva gastronomia i, especialment, la seva rebosteria artesanal (amargos, carquinyolis i crocant), així com visitant, entre d’altres, Esglèsia de Sant Martí (renaixentista), els seus carrers tranquils amb cases blanques (arquitectura tradicional), els ponts que travessen el torrent i la cisterna pública, en ús, construïda pel governador anglès Richard Kane.
El municipi té un total de 17 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  450 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  22 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters