Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Mica
Es Mercadal
Cala Mica

Cala Mica està a 11 quilòmetres de es Mercadal (enclavat davant l’espectacular port natural homònim de quatre quilòmetres terra endins, famós pels seus pescadors de llagosta i la seva caldereta), situada entre Cala Ferragut i Punta des Marès, així com a mig camí de les platges de Cavalleria i de Binimel·là.

Aquesta platja tranquil·la és el resultat d’un entrant de mar en forma de copinya, obert als vents de component nord.

L’accés per terra sols es pot dur a terme caminant des de Cavalleria, arribant-se a aquesta darrera platja amb senzillesa seguint la senyalització viària i els desviaments, encara que el seu tram final es farà per un camir sense asfaltar. El vehicle particular es pot estacionar de manera gratuïta pels voltants. Des de Platja de Cavalleria es prendrá un caminoi, localitzat al seu marge esquerre, que voreja aquesta costa abrupta, sense vegetació i espadats de certa altura, fins arribar a Cala Mica.

Les característiques descrites anteriorment expliquen que aquest tram litoral registri una afluència baixa de banyistes locals i turistes. Solen freqüentar aquest racó costaner els aficionats a la pesca.

Es troba proper a Cap de Cavalleria, sortint d’una península i el punt més septentrional de Menorca. Aquest frontó s’eleva 80 metres sobre el nivell de la mar, acull un far i des de la seva costa rocosa s’entreveuen Illot des Pas i Illa des Porros (bastant plana, essent la seva altitud màxima de 7,5 metres), separats per un estret de mar anomenat es Pas.
Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Es Mercadal
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Menorca

Informació sobre el municipi Es Mercadal

El terme municipal de es Mercadal està en el centre geogràfic de Menorca, ja que ha crescut als peus del mont Toro (358 metres d’altitud, essent la muntanya més alta de l’illa). El seu cim alberga una torre de defensa (1558) i el Santuari de la Verge del Toro (1670), patrona de Menorca.

Un cop consquistada Menorca als musulmans (la seva petjada es conserva a la toponímia de les finques rurals, ja que comencen per bini o al), per part del rei cristià Alfons III d’Aragó l’any 1287, colons procedents de Girona s’establiren al costat del mont Toro, aixecant una capella al patró de la seva ciutat oriünda, Sant Narcís. El rei Jaume II establí l’any 1301 la celebració d’un dels tres mercats menorquins al voltant d’aquesta parròquia.

L’agricultura i la ramaderia lideren l’economia municipal, garantint la producció de formatge amb denominació d’origen, les tradicions i la conservació del singular paisatge interior de l’illa: verd a l’hivern, parets de pedra i barreres de fusta d’ullastre. També subsisteix una petita indústria artesanal d’abarques, sandàlies típiques dels pagesos que avui estan de moda per la seva senzillesa i disseny.

La seva riquesa cultural es coneixerà degustant la seva gastronomia i, especialment, la seva rebosteria artesanal (amargos, carquinyolis i crocant), així com visitant, entre d’altres, Esglèsia de Sant Martí (renaixentista), els seus carrers tranquils amb cases blanques (arquitectura tradicional), els ponts que travessen el torrent i la cisterna pública, en ús, construïda pel governador anglès Richard Kane.
El municipi té un total de 17 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters