Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Binimel·là
Platja de Binimel·là
Es Mercadal
Platja d'arena
Binimel·là també coneguda com Platja de Binimel·là

Platja de Binimel·la està a 10 quilòmetres de es Mercadal, situada entre Punta d’en Bal·la i Illot, Cala i Esculls de Pregonda. Aquest tram de litoral presenta unes condicions marines i subaquàtiques que desaconsellen fondejar embarcacions.

La proximitat de es Mercadal convida a menjar en el bressol de la gastronomia menorquina i visitar la muntanya més alta de l’illa, el Toro (358 metres d’altitud). Aquesta cúspide es troba a 3,5 quilòmetres d’aquesta localitat i és el centre geogràfic de Menorca, al cim del qual es troba el Santuari de la Verge del Toro, patrona de l’illa, i posseeix una vista panorámica excel·lent de tota Menorca.

Aquest entrant de mar es caracteritza per tenir dimensions enormes, forma de u, una part posterior ocupada per un sistema dunar amb vegetació de subjecció (garriga i arbusts) i mulladiu regat per un torrent, un talús d’obscurs còdols, unes onades de força moderada, una brisa suau, una orientació nord-est, així com per esser la més ampla i accessible d’aquesta Àrea Natural d’Especial Interès i per presentar un aspecte quasi verge.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. Els dos darrers quilòmetres es realitzaran per un camí sense alfaltar. El vehicle particular es podrà estacionar en un aparcament devora la platja. Fins arribar a la platja es passarà al costat d’una sèrie de finques rurals disseminades, que a Menorca s’anomenen llocs.
Les característiques descrites expliquen una afluència mitjana de banyistes locals i turistes.

Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Es Mercadal
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Menorca

Informació sobre el municipi Es Mercadal

El terme municipal de es Mercadal està en el centre geogràfic de Menorca, ja que ha crescut als peus del mont Toro (358 metres d’altitud, essent la muntanya més alta de l’illa). El seu cim alberga una torre de defensa (1558) i el Santuari de la Verge del Toro (1670), patrona de Menorca.

Un cop consquistada Menorca als musulmans (la seva petjada es conserva a la toponímia de les finques rurals, ja que comencen per bini o al), per part del rei cristià Alfons III d’Aragó l’any 1287, colons procedents de Girona s’establiren al costat del mont Toro, aixecant una capella al patró de la seva ciutat oriünda, Sant Narcís. El rei Jaume II establí l’any 1301 la celebració d’un dels tres mercats menorquins al voltant d’aquesta parròquia.

L’agricultura i la ramaderia lideren l’economia municipal, garantint la producció de formatge amb denominació d’origen, les tradicions i la conservació del singular paisatge interior de l’illa: verd a l’hivern, parets de pedra i barreres de fusta d’ullastre. També subsisteix una petita indústria artesanal d’abarques, sandàlies típiques dels pagesos que avui estan de moda per la seva senzillesa i disseny.

La seva riquesa cultural es coneixerà degustant la seva gastronomia i, especialment, la seva rebosteria artesanal (amargos, carquinyolis i crocant), així com visitant, entre d’altres, Esglèsia de Sant Martí (renaixentista), els seus carrers tranquils amb cases blanques (arquitectura tradicional), els ponts que travessen el torrent i la cisterna pública, en ús, construïda pel governador anglès Richard Kane.
El municipi té un total de 17 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  400 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  55 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters