Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Barril
Es Mercadal
Cala Barril

Cala Barril està a 12 quilòmetres de es Mercadal, situada entre les puntes homònima i de Cala Calderer. Davant de la seva vorera s’entreveuen les illes des Colom i Bledes (zona d’especial protecció per a les aus).

Aquesta platja verge, solitària, tranquil·la, sense serveis i amb escassa afluència de banyistes, és el resultat d’un entrant de mar que quan toca terra ferma dóna lloc a un talús en forma de cercle, compost d’arena vermellosa, còdols i, ocasionalment, alga. Les dimensions d’aquest racó costaner són reduïdes (70 metres de longitud). Es troba encaixonat entre empits, recobertes d’un mantell verd, dels turons veïnats pertanyents a Àrea Natural d’Especial Interès de la costa nord menorquina.

Les condicions marines i subaquàtiques desaconsellen el fondeig d’embarcacions. Illes Bledes són tres, la major d’aquest arxipèlag s’alça 60 metres sobre el nivell de la mar.
Es recomana que s’eviti la navegació en el freu entre aquestes illes i la costa de Menorca, perque baixos i esculls dominen aquest fons marí. Aquest fet provoca que Cala Barril sigui bruta i que una restinga de pedres soltes, que s’estén des de el sud de Illa des Coloms, obstrueixi la seva bocana, inclús per barques petites.

Les característiques descritas expliquen una afluència baixa de banyistes locals i turistes. Els visitants que s’apropen fins a la vorera ho fan per mar o pels camins que comuniquen les cales aïllades Pregonda (amb interessant sistema dunar) i Calderer amb aquest talús.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Es Mercadal
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Menorca

Informació sobre el municipi Es Mercadal

El terme municipal de es Mercadal està en el centre geogràfic de Menorca, ja que ha crescut als peus del mont Toro (358 metres d’altitud, essent la muntanya més alta de l’illa). El seu cim alberga una torre de defensa (1558) i el Santuari de la Verge del Toro (1670), patrona de Menorca.

Un cop consquistada Menorca als musulmans (la seva petjada es conserva a la toponímia de les finques rurals, ja que comencen per bini o al), per part del rei cristià Alfons III d’Aragó l’any 1287, colons procedents de Girona s’establiren al costat del mont Toro, aixecant una capella al patró de la seva ciutat oriünda, Sant Narcís. El rei Jaume II establí l’any 1301 la celebració d’un dels tres mercats menorquins al voltant d’aquesta parròquia.

L’agricultura i la ramaderia lideren l’economia municipal, garantint la producció de formatge amb denominació d’origen, les tradicions i la conservació del singular paisatge interior de l’illa: verd a l’hivern, parets de pedra i barreres de fusta d’ullastre. També subsisteix una petita indústria artesanal d’abarques, sandàlies típiques dels pagesos que avui estan de moda per la seva senzillesa i disseny.

La seva riquesa cultural es coneixerà degustant la seva gastronomia i, especialment, la seva rebosteria artesanal (amargos, carquinyolis i crocant), així com visitant, entre d’altres, Esglèsia de Sant Martí (renaixentista), els seus carrers tranquils amb cases blanques (arquitectura tradicional), els ponts que travessen el torrent i la cisterna pública, en ús, construïda pel governador anglès Richard Kane.
El municipi té un total de 17 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters