Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala en Calderer
Es Mercadal
Cala en Calderer

Cala en Calderer o Cala Calderer està a nou quilòmetres de es Mercadal, situada entre la punta homònima i Cala Moragues. Aquest tram de litoral és limítrof entre els termes municipals de Ferreries i es Mercadal, per la qual cosa cada meitat de la platja pertany a cada un d’aquest municipis.

Aquesta platja verge, solitària, tranquil·la, sense serveis i amb escassa afluència de banyistes, és el resultat d’un entrant de mar que quan toca terra ferma dóna lloc a un talús en forma de copinya, compost d’arena, roca i alga. Les dimensions d’aquest racó costaner són reduïdes (70 metres de longitud).

Es troba encaixonat entre els empits, recoberts d’un mantell verd, dels turons veïnats de Penyes de Son Ermità (extrem est), Àrea Natural d’Especial Interès de la costa nord menorquina.

Les condicions marítimes i subaquàtiques són únicament òptimes per al fondeig d’embarcacions en una platgeta localitzada a la seva zona oriental.

L’accés per terra a aquesta platja aïllada es complicat i difícil. El visitant s’haurà de dirigir cap a la bifurcació de Son Ermità. En aquest lloc s’haurà d’estacionar el vehicle paticular i continuar el trajecte a peu pel camí que es trobarà a la dreta. Des de aquest punt fins la vorera de Cala Calderer s’hauran de caminar 2,5 quilòmetres, travessant les penyes i la finca Son Ermità. Al marge dret de Cala Calderer existeix un camí que condueix a Cala Barril, desprès de recòrrer 1,2 quilòmetres, on s’entreveu Illa Bledes.

Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Es Mercadal
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Menorca

Informació sobre el municipi Es Mercadal

El terme municipal de es Mercadal està en el centre geogràfic de Menorca, ja que ha crescut als peus del mont Toro (358 metres d’altitud, essent la muntanya més alta de l’illa). El seu cim alberga una torre de defensa (1558) i el Santuari de la Verge del Toro (1670), patrona de Menorca.

Un cop consquistada Menorca als musulmans (la seva petjada es conserva a la toponímia de les finques rurals, ja que comencen per bini o al), per part del rei cristià Alfons III d’Aragó l’any 1287, colons procedents de Girona s’establiren al costat del mont Toro, aixecant una capella al patró de la seva ciutat oriünda, Sant Narcís. El rei Jaume II establí l’any 1301 la celebració d’un dels tres mercats menorquins al voltant d’aquesta parròquia.

L’agricultura i la ramaderia lideren l’economia municipal, garantint la producció de formatge amb denominació d’origen, les tradicions i la conservació del singular paisatge interior de l’illa: verd a l’hivern, parets de pedra i barreres de fusta d’ullastre. També subsisteix una petita indústria artesanal d’abarques, sandàlies típiques dels pagesos que avui estan de moda per la seva senzillesa i disseny.

La seva riquesa cultural es coneixerà degustant la seva gastronomia i, especialment, la seva rebosteria artesanal (amargos, carquinyolis i crocant), així com visitant, entre d’altres, Esglèsia de Sant Martí (renaixentista), els seus carrers tranquils amb cases blanques (arquitectura tradicional), els ponts que travessen el torrent i la cisterna pública, en ús, construïda pel governador anglès Richard Kane.
El municipi té un total de 17 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters