Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Llucalari
Alaior
Cala Llucalari

Cala Llucalari està a vuit quilòmetres d’Alaior ("el Montpellier menorquí"), situada entre Cap de ses Penyes i Cova de sa Calç.

Aquesta platja és el resultat de la confluència d’un entrant de mar i de la desembocadura d’un torrent entre barrancs. Aquest racó costaner es caracteritza per tenir unes dimensions petites (50 metres de longitud i 30 d’amplària), un talús de grava i arena, una vegetació escassa en l’empit dret (matoll) i un poc més profusa i típica de mulladiu a la seva part posterior, així com per estar encaixonada entre penya-segats, essent els roquissars del marge esquerre d’altura considerable, abruptes i agrests.

La zona del sud de Menorca està trencada per una quarentena de barrancs, alguns dels quals estan solcats per escorrenties, formant un paisatge de contrast, així com ric en flora i fauna. Els cims són àrids perque estan exposats a l’acció del sol, mentre que els empits són més ombrívols i humits ja que estan arrecerats de l’astre rei.

Les condicions marines i subaquátiques desaconsellen el fondeig d’embarcacions, ja que és impossible atracar davant aquest racó costaner.

L’accés per carretera és senzill fins a les veïnades Platges de Son Bou. El vehicle particular es pot estacionar gratuïtament pels voltants i en temporada estival es pot arribar mitjançant l’ús del transport públic. Des de Son Bou s’arriba a peu a Cala Llucalari després de recórrer un poc més d’un quilòmetre.

Les característiques descrites anteriorment expliquen la baixa afluència de banyistes locals i turistes.
Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Menorca

Informació sobre el municipi Alaior

El terme municipal d’Alaior (107,20 quilòmetres quadrats d’extensió) es troba al sud de Menorca, essent la tercera població per tradició històrica, pes demogràfic (unes 8.000 persones censades) i volum econòmic.

El rei de Mallorca Jaume II va ordenar l’any 1304 la compra de l’alqueria de Ihalor, d’on deriva el seu topònim d’origen prerromà, per al Real Patrimoni, fixant-se en aquesta data la fundació de la vila.

Aquest municipi és una societat industrial i de serveis. Destaca per esser el centre productor de la sabata artesana menorquina i pel seu sector de transformats làctics (formatge artesanal), encapçalat per la cooperativa Coinga. Tambè subsisteixen els rams industials-artesanals de la frontissa (metal·lúrgia), mobles, bijuteria, canteres de marès i mestres aparelladors (fuster que es dedica a fer arreus de llenya propis de la agricultura).
Tot i així, en l’activitat turística descansa l’economia d’Alaior, encara que només tengui sortida própia a la mar per la seva franja meridional, on es troba, entre altres, les platges de Son Bou, l’arenal més llarg de tot el perímetre costaner de l’illa. Aquest tram de litoral és vital per al desenvolupament del turisme en aquest territori.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant Taula de Torralba d’en Salort, Calescoves (necròpolis), sa Torre d’en Gaumés i so Na Cassana (poblats prehistòrics), Son Bou (basílica paleocristiana), Església de Santa Eulàlia (edificada damunt un turó al voltant del qual ha crescut aquesta localitat), Patí de sa Lluna (Església de Sant Diego), Cases Consistorials, Can Salort o s’Ull de Sol.
El municipi té un total de 5 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters