Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala de Sant Llorenç
Alaior
Cala de Sant Llorenç

Cala Sant Llorenç està a vuit quilòmetres d’Alaior ("el Montpellier menorquí"), situada entre la punta homònima i sa Sarola.

Aquesta platja resulta de la confluència entre un entrant de mar i la desembocadura de Torrent de Torre Vella. També es caracteritza per tenir unes dimensions reduïdes (30 metres de longitud i 20 d’amplària), un talús de grava i arena de gra gruixut, així com per estar encaixonada entre penya-segats alts, abruptes, agrests i coronats d’una vegetació escassa (matolls).

El tram de litoral que uneix Cala Llucalari amb Cala Sant Llorenç registra en el seu punt mitjà una altura de 80 metres. Aquesta considerable altitud costanera es dóna en les següents 1,8 milles de distància que la separen de Cala en Porter.

Les condicions marines i subaquátiques desaconsellen el fondeig d’embarcacions, ja que és impossible varar davant aquest racó costaner i.

L’accés per carretera es senzill fins a les seves immediacions seguint la senyalització viària i els desviaments. L’arribada a peu es molt complicada, ja que es troba encaixada entre barrancs. Els pocs banyistes locals i turistes que s’acosten fins aquí solen fer-ho per la mar.

La zona del sud de Menorca està trencada per una quarentena de barrancs, alguns dels quals estan solcats per escorrenties, formant un paisatge de contrast, així com ric en flora i fauna. Els cims són àrids perque estan exposats a l’acció del sol, mentre que els empits són més ombrívols i humits ja que estan arrecerats de l’astre rei.

Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Menorca

Informació sobre el municipi Alaior

El terme municipal d’Alaior (107,20 quilòmetres quadrats d’extensió) es troba al sud de Menorca, essent la tercera població per tradició històrica, pes demogràfic (unes 8.000 persones censades) i volum econòmic.

El rei de Mallorca Jaume II va ordenar l’any 1304 la compra de l’alqueria de Ihalor, d’on deriva el seu topònim d’origen prerromà, per al Real Patrimoni, fixant-se en aquesta data la fundació de la vila.

Aquest municipi és una societat industrial i de serveis. Destaca per esser el centre productor de la sabata artesana menorquina i pel seu sector de transformats làctics (formatge artesanal), encapçalat per la cooperativa Coinga. Tambè subsisteixen els rams industials-artesanals de la frontissa (metal·lúrgia), mobles, bijuteria, canteres de marès i mestres aparelladors (fuster que es dedica a fer arreus de llenya propis de la agricultura).
Tot i així, en l’activitat turística descansa l’economia d’Alaior, encara que només tengui sortida própia a la mar per la seva franja meridional, on es troba, entre altres, les platges de Son Bou, l’arenal més llarg de tot el perímetre costaner de l’illa. Aquest tram de litoral és vital per al desenvolupament del turisme en aquest territori.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant Taula de Torralba d’en Salort, Calescoves (necròpolis), sa Torre d’en Gaumés i so Na Cassana (poblats prehistòrics), Son Bou (basílica paleocristiana), Església de Santa Eulàlia (edificada damunt un turó al voltant del qual ha crescut aquesta localitat), Patí de sa Lluna (Església de Sant Diego), Cases Consistorials, Can Salort o s’Ull de Sol.
El municipi té un total de 5 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters