Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Son Bou
Platges de Son Bou
Alaior
Vigilància alta
Bandera blava
Previsió d'onatge
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Son Bou també coneguda com Platges de Son Bou

Son Bou o Platges de Son Bou està a vuit quilòmetres d’Alaior, situada entre Punta Rodona (alberga Torre Esfondrada, talaia defensiva del segle XIX) i Cap de ses Penyes (propera a una basílica paleocristiana), així com junt a les urbanitzacions Son Bou, Sant Jaume de la Mediterrània i Torre Solí Nou.

Aquesta platja forma part de l’enorme entrant de mar, en forma de u, que ha originat una badia gegantina, totalment oberta a la mar. També es caracteritza per esser el tram de litoral més extens de Menorca, amb 2,4 quilòmetres longitudinals, i per tenir talús d’arena, pendent suau, aigua crital·lina, així com afluència alta de banyistes locals i turistes.

El major sistema dunar i la segona zona humida en importància de l’illa, desprès de s’Albufera des Grau, ocupa la seva part posterior, donant lloc ambdós a Àrea Natural d’Especial Interès.

Les condicions marines i subaquàtiques són óptimes per el fondeig d’embarcacions, sempre que la climatologia sigui favorable i no bufin corrents eòliques de component nord o nord-oest. A la part central d’aquesta platja es trobarà alguna zona de roques, per la qual cosa es recomana mantenir-se allunyat del litoral. Enfront de sa vorera, a tres hectòmetres de distància, s’entreveu Escull de sa Galera, penyal circumnavegable amb barca gran.

L’accés per carretera es senzill seguint la senyalització viària i els desviaments. El vehicle particular es podrà estacionar de manera gratuïta pels voltants. A la temporada estival es pot arribar mitjantçant l’ús del transport públic.
Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.
Cette plage a reçu la certification environnementale 14001.
La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Menorca

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
 • Servei de Socors
 • Paperera
 • Aparcament
 • Restaurant
 • Zona d'esports nàutics
Informació sobre el municipi Alaior

El terme municipal d’Alaior (107,20 quilòmetres quadrats d’extensió) es troba al sud de Menorca, essent la tercera població per tradició històrica, pes demogràfic (unes 8.000 persones censades) i volum econòmic.

El rei de Mallorca Jaume II va ordenar l’any 1304 la compra de l’alqueria de Ihalor, d’on deriva el seu topònim d’origen prerromà, per al Real Patrimoni, fixant-se en aquesta data la fundació de la vila.

Aquest municipi és una societat industrial i de serveis. Destaca per esser el centre productor de la sabata artesana menorquina i pel seu sector de transformats làctics (formatge artesanal), encapçalat per la cooperativa Coinga. Tambè subsisteixen els rams industials-artesanals de la frontissa (metal·lúrgia), mobles, bijuteria, canteres de marès i mestres aparelladors (fuster que es dedica a fer arreus de llenya propis de la agricultura).
Tot i així, en l’activitat turística descansa l’economia d’Alaior, encara que només tengui sortida própia a la mar per la seva franja meridional, on es troba, entre altres, les platges de Son Bou, l’arenal més llarg de tot el perímetre costaner de l’illa. Aquest tram de litoral és vital per al desenvolupament del turisme en aquest territori.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant Taula de Torralba d’en Salort, Calescoves (necròpolis), sa Torre d’en Gaumés i so Na Cassana (poblats prehistòrics), Son Bou (basílica paleocristiana), Església de Santa Eulàlia (edificada damunt un turó al voltant del qual ha crescut aquesta localitat), Patí de sa Lluna (Església de Sant Diego), Cases Consistorials, Can Salort o s’Ull de Sol.
El municipi té un total de 5 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  2400 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  120 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters