Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cales Coves
Calescoves
Alaior
Platja de grava
Cales Coves també coneguda com Calescoves

Cales Coves, Calescoves o Calacoves està a 10 quilòmetres d’Alaior, situada entre els morros de Ponent i de Llevant, així com a propera a les urbanitzacions Cala en Porter i son Vitamina, i de la localitat Lloc Nou.

Un entrant de mar sinuòs i bífid ha format al tocar terra ferma dues cales espectaculars, aïllades, verges, tranquil·les, de mida reduïda, així com una orientada cap el nord-est i l’altra cap el nord-oest.

Aquest racó costaner es caracteritza per estar encaixonat entre penya-segats verticals i alts, que els primers pobladors de Menorca usaren com a necròpolis (segles IX-VII a.C.), tal i com testimonien 90 coves excavades a aquests espadats, d’aquí el seu topònim.

Altres peculiaritats d’aquesta platja són el seu talús de roca i l’afluència baixa de banyistes turistes, ja que es incòmoda pel fet d’esser angosta.

Les condicions marines i subaquàtiques són óptimes per el fondeig d’embarcacions, i un dels millors refugis a l’estiu pels vaixells que naveguen per la costa sud menorquina, mentre no bufin vents de component sud, sud-oest. El fons és arenós a la part lateral i rocós als laterals, profund i net, encara que no té un lloc per varar. Si el navegant dur a terme aquesta maniobra, es recomana que la realitzi a la caleta nord-est.

L’accés per carretera es senzill seguint la indicació viària i els desviaments. El darrer tram es realitzarà per un camí de terra en mal estat. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament pels voltants.
Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Menorca

Informació sobre el municipi Alaior

El terme municipal d’Alaior (107,20 quilòmetres quadrats d’extensió) es troba al sud de Menorca, essent la tercera població per tradició històrica, pes demogràfic (unes 8.000 persones censades) i volum econòmic.

El rei de Mallorca Jaume II va ordenar l’any 1304 la compra de l’alqueria de Ihalor, d’on deriva el seu topònim d’origen prerromà, per al Real Patrimoni, fixant-se en aquesta data la fundació de la vila.

Aquest municipi és una societat industrial i de serveis. Destaca per esser el centre productor de la sabata artesana menorquina i pel seu sector de transformats làctics (formatge artesanal), encapçalat per la cooperativa Coinga. Tambè subsisteixen els rams industials-artesanals de la frontissa (metal·lúrgia), mobles, bijuteria, canteres de marès i mestres aparelladors (fuster que es dedica a fer arreus de llenya propis de la agricultura).
Tot i així, en l’activitat turística descansa l’economia d’Alaior, encara que només tengui sortida própia a la mar per la seva franja meridional, on es troba, entre altres, les platges de Son Bou, l’arenal més llarg de tot el perímetre costaner de l’illa. Aquest tram de litoral és vital per al desenvolupament del turisme en aquest territori.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant Taula de Torralba d’en Salort, Calescoves (necròpolis), sa Torre d’en Gaumés i so Na Cassana (poblats prehistòrics), Son Bou (basílica paleocristiana), Església de Santa Eulàlia (edificada damunt un turó al voltant del qual ha crescut aquesta localitat), Patí de sa Lluna (Església de Sant Diego), Cases Consistorials, Can Salort o s’Ull de Sol.
El municipi té un total de 5 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  50 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  30 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters