Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala en Porter
Alaior
Vigilància mitjana
Bandera blava
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Cala en Porter

Cala en Porter està a 11 quilòmetres d’Alaior, situada entre els morros Esclafat i Ponent, així com al costat de la urbanització homònima. A l’oest de Cala en Porter es troba Talaia de ses Penyes, construïda damunt uns penya-segats de 68 metres d’altura.

Un enorme entrant de mar sinuòs i la desembocadura de Torrent de Cala en Porter formen, quan toquen terra ferma, una platja en forma de copinya i un zona humida a la seva part posterior. Aquesta franja de litoral també es caracteritza per tenir dimensions mitjanes, pendent suau i afluència alta de banyistes locals i turistes.

Aquest racó costaner es troba flanquejat per verticals penya-segats alts. Les penyes del marge dret estan coronades per vegetació i les del costat esquerre per cases residencials. Gairabé a sa punta destaca Cova d’en Xoroi (cova del desorellat), avui en dia és una discoteca amb vistes panoràmiques espectaculars i, en el passat, segons conte la llegenda, habitada per un moro a qui li faltava una orella.

Les condicions marines i subaquàtiques d’aquesta màniga de mar desaconsellen el fondeig d’embarcacions amb mal temps i per la nit, ja que es troba desprotegida dels vents de component sud i és poc frofunda. Si es realitza aquesta maniobra, es recomana dur-la a terme prop de la platja, amb una fondària de tres metres.

L’accés per carretera es senzill seguint la senyalització viària i els desviaments. El vehicle particular es pot estacionar gratuïtament pels voltants. A l’època estival es pot arribar amb autobús.

Aquesta plataja ha rebut el certificat medioambiental 14001.

Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Menorca

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Lloguers
 • Servei de Socors
 • Paperera
 • Aparcament
 • Restaurant
 • Zona d'esports nàutics
Informació sobre el municipi Alaior

El terme municipal d’Alaior (107,20 quilòmetres quadrats d’extensió) es troba al sud de Menorca, essent la tercera població per tradició històrica, pes demogràfic (unes 8.000 persones censades) i volum econòmic.

El rei de Mallorca Jaume II va ordenar l’any 1304 la compra de l’alqueria de Ihalor, d’on deriva el seu topònim d’origen prerromà, per al Real Patrimoni, fixant-se en aquesta data la fundació de la vila.

Aquest municipi és una societat industrial i de serveis. Destaca per esser el centre productor de la sabata artesana menorquina i pel seu sector de transformats làctics (formatge artesanal), encapçalat per la cooperativa Coinga. Tambè subsisteixen els rams industials-artesanals de la frontissa (metal·lúrgia), mobles, bijuteria, canteres de marès i mestres aparelladors (fuster que es dedica a fer arreus de llenya propis de la agricultura).
Tot i així, en l’activitat turística descansa l’economia d’Alaior, encara que només tengui sortida própia a la mar per la seva franja meridional, on es troba, entre altres, les platges de Son Bou, l’arenal més llarg de tot el perímetre costaner de l’illa. Aquest tram de litoral és vital per al desenvolupament del turisme en aquest territori.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant Taula de Torralba d’en Salort, Calescoves (necròpolis), sa Torre d’en Gaumés i so Na Cassana (poblats prehistòrics), Son Bou (basílica paleocristiana), Església de Santa Eulàlia (edificada damunt un turó al voltant del qual ha crescut aquesta localitat), Patí de sa Lluna (Església de Sant Diego), Cases Consistorials, Can Salort o s’Ull de Sol.
El municipi té un total de 5 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  150 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  200 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters