Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Sant Esteve
Es Castell
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Cala Sant Esteve

Cala Sant Esteve està a 2,5 quilòmetres de Es Castell de Menorca, flanquejada per el Fort Marlborough (construït pels anglesos entre 1710 i 1716) i el Castell de Sant Felip (de vital importància durant el segle XVIII per a la defensa del Port de Maó), així com situada entre la Torre d’en Penjat (a 150 metres de la mar, d’estructura troncocònica, atalaia de tres plantes i belles vistes panoràmiques) i Punta de Sant Carles, on s’alça el Far de Maó, donant accés al port homònim.

Un entrant de mar, gros, en forma de essa i que penetra profundament cap a l’oest, forma quan toca terra ferma aquesta zona de bany sense arena, amb una pendent pronunciada (molt a prop de la vorera es deixa de fer peu). Un gran nombre de residències estiuenques voregen el seu extens recorregut, així com una elevada quantitat de barques petites estan ancorades al seu litoral sinuós.

Aquesta zona de bany té una orientació cap el nord-est i rep l’embat de vent amb força mitjana, la qual cosa provoca unes onades fortes. Tot i així, registra una afluència mitjana de banyistes locals i turistes.

Les condicions marines i subaquàtiques són aptes per al fondeig d’embarcacions, encara que la gran quantitat de barquetes ancorades al seu interior dificulta la maniobra de calat. Cal avisar al navegant que a la boca i a l’àrea meridional existeix una llosa respectable, coneguda com Llosa de sa Punta de Migjorn. A les seves immediacions es troben aficionats a la pesca.

Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Menorca

 • Telèfons
 • Escars
Informació sobre el municipi Es Castell

El terme municipal de Es Castell es troba a la zona més oriental de Menorca, situat entre les cales Fonts i Corb, així com ubicat a l’interior del Port de Maó. Els anglesos vàren fundar aquesta població durant la segona dominació britànica de l’illa, entre els anys 1771 i 1774, anomenant-la Georgetown. Les tropes britàniques traslladaren els habitants de s’Arreval Nova (nucli annex al Castell de Sant Felip) a aquest nou emplaçament.

El desenvolupament d’aquesta població va tenir un marcat accent castrense, ja que va créixer al voltant de la plaça d’armes, Plaça de s’Esplanada. Avui en dia continuen en peu aquells quarters militars, emblanquinats. Aquesta monotonia del color blanc es trenca per la façana vermella de l’edifici de s’Ajuntament.

Els sectors serveis i turisme lideren els indicadors econòmics d’aquest municipi, que celebra el dia de Sant Jaume la seva festa patronal, festivitat que es prolonga des del 24 fins al 26 de juliol.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, s’Ajuntament (especial interès: torre i placeta interior), el Museu Militar de Menorca, l’Església de El Roser (d’estil neogòtic), el Castell de Sant Felip, Cales Fonts i el Fort Marlborough. També es poden efectuar excursions a peu a la Cala Sant Esteve, al Talaiot de Trebalúger (una hora de duració: s’ha de seguir el Camí Vell de Sant Lluís, que parteix de l’encreuament del Camí de Trepucó i arriba a l’entrada d’aquest vestigi prehistòric), així com l’itinerari costaner de Cala Sant Esteve a es Caló de Rafalet (dues hores de duració).
El municipi té un total de 2 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  61 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  106 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters