Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Pedrera
Cala Padera
Es Castell
Platja de roca
Cala Pedrera també coneguda com Cala Padera

Cala Pedrera o Padera està a un quilómetre del centre de Es Castell de Menorca (fundat pels anglesos baix el topònim de Georgetown), situada entre Punta de Sant Carles i Cales Fonts, flanquejada per les urbanitzacions Sol de l’Est i Sant Ana, així com a l’interior de la bella, espectacular i gegantinament profunda màniga de mar (més de tres milles naútiques) del port de Maó.

Aquesta petita zona de bany portuària en forma de u es caracteritza per estar defensada de les onades per l’Illa de Llatzeret (alberga una construcció fortificada, que es va mantenir en funcionament fins l’any 1917, on es custodiaven tripulacions i mercaderias en quarantena per repel·lir possibles epidèmies), així com per tenir un talús de fina arena blanca i roques als costats, una orientació nord-est, una pendent normal, un aigua tranquil·la, un barranc (Barranc de Cala Padera) tancant la seva part posterior i figueres que arriben fins a primera línia de platja.

Aquestes característiques descrites anteriorment expliquen una afluència alta de banyistes locals i turistes, estant així especialment indicada per anar-hi amb nins, per la seva seguretat i les seves instal·lacions ubicades en el Parc de Cala Padera, molt pròxim a la platja, on es compta amb una pista multifuncional per als més petits, pistes de petanca i un gimnàs a l’aire lliure per als majors.

Les condicions marines i subaquàtiques són aptes per el fondeig d’embarcacions, ja que es troba ubicada dins del Port de Maó, una de les instal·lacions portuàries més segures i apreciades pels navegants del mar Mediterràni, acollint tot tipus de naus (calats de fins a 30 metres).

Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Menorca

Informació sobre el municipi Es Castell

El terme municipal de Es Castell es troba a la zona més oriental de Menorca, situat entre les cales Fonts i Corb, així com ubicat a l’interior del Port de Maó. Els anglesos vàren fundar aquesta població durant la segona dominació britànica de l’illa, entre els anys 1771 i 1774, anomenant-la Georgetown. Les tropes britàniques traslladaren els habitants de s’Arreval Nova (nucli annex al Castell de Sant Felip) a aquest nou emplaçament.

El desenvolupament d’aquesta població va tenir un marcat accent castrense, ja que va créixer al voltant de la plaça d’armes, Plaça de s’Esplanada. Avui en dia continuen en peu aquells quarters militars, emblanquinats. Aquesta monotonia del color blanc es trenca per la façana vermella de l’edifici de s’Ajuntament.

Els sectors serveis i turisme lideren els indicadors econòmics d’aquest municipi, que celebra el dia de Sant Jaume la seva festa patronal, festivitat que es prolonga des del 24 fins al 26 de juliol.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, s’Ajuntament (especial interès: torre i placeta interior), el Museu Militar de Menorca, l’Església de El Roser (d’estil neogòtic), el Castell de Sant Felip, Cales Fonts i el Fort Marlborough. També es poden efectuar excursions a peu a la Cala Sant Esteve, al Talaiot de Trebalúger (una hora de duració: s’ha de seguir el Camí Vell de Sant Lluís, que parteix de l’encreuament del Camí de Trepucó i arriba a l’entrada d’aquest vestigi prehistòric), així com l’itinerari costaner de Cala Sant Esteve a es Caló de Rafalet (dues hores de duració).
El municipi té un total de 2 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  41 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  50 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters